Αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ - Free Sunday
Αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Στην αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης με το σκεπτικό ότι το εν λόγω βούλευμα, πάσχει από «έλλειψη πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Η αναίρεση του βουλεύματος από τον κ. Βουρλιώτη ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της δόσης καθώς είχε τεθεί ως προϋπόθεση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την καταβολή της.

Υπενθυμίζεται ότι πρόφατα αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία εις βάρος του δημοσίου κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ιωάννης Γιαννίδης και Νικόλαος Πατεράκης.