Αλλαγή σύνθεσης στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα, αλλαγή τοπίου στις ελληνικές κατασκευαστικές - Free Sunday
Αλλαγή σύνθεσης στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα, αλλαγή τοπίου στις ελληνικές κατασκευαστικές

Αλλαγή σύνθεσης στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα, αλλαγή τοπίου στις ελληνικές κατασκευαστικές

Στο τέλος τους οδεύουν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 10,2% των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που σήμερα ανήκουν στους αδελφούς Δ. και Α. Καλλιτσάντση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα που κατέχουν το 15% και 5.5% αντίστοιχα της εταιρείας προωθεί την εξαγορά με τη συμμετοχή και της Amber Capital που έχει το 5,2%.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και πηγές του ομίλου προέβλεπαν ότι θα επηρεαστεί και η εγχώρια κατασκευαστική αγορά αφού πλέον θα υπάρχει ενιαία στρατηγική σε ό,τι αφορά το κατασκευαστικό έργο.

Η Ελλάκτωρ έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών 930 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο και ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 2,2 δισ. ευρώ.

Της αποχώρησης φέρονται να έχουν προηγηθεί διαμάχες για το κόστος διαχείρισης των έργων του ομίλου στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό αντάλλαγμα της συναλλαγής, τα ποσά που αναφέρονται υποδεικνύουν premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής -ωστόσο όπως προαναφέρθηκε στην συναλλαγή θα υπάρχει και είσοδος νέου μετόχου.

Ταυτόχρονα με την αποχώρηση έχει δρομολογηθεί διαχωρισμός- αναδιάρθρωση στις θυγατρικές και τις δραστηριότητες του ομίλου, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Πρόσφατα, επίσης, πραγματοποιήθηκε η πώληση του ποσοστού στο Καζίνο της Πάρνηθας έναντι 13,5 εκατ. ευρώ ενώ διερευνάται και η πώληση της θυγατρικής στα φωτοβολταϊκά έργα Άνεμος -εταιρεία στην οποία μεγάλο ποσοστό κατείχε η πλευρά Καλλιτσάντση.

Για την εξαγορά του ποσοστού των αποχωρούντων μετοχών στη Reds το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει παγίως η πλευρά του Δ. Κούτρα εξαιτίας της ισχυρής οικονομικής θέσης που διαθέτει.

Η Ελλάκτωρ πρόσφατα κέρδισε διαγωνισμό για έργο βιολογικού καθαρισμού σε συνεργασία με την DOGUS στην Τουρκία ενώ φαίνεται ότι διευθέτησε και προηγούμενες εκκρεμότητες στην Κύπρο, όπου διεκδικεί μεγάλο έργο στη Λεμεσό.