Κατά της ανατροπής στις περικοπές των συντάξεων ο πρόεδρος του ΣΕΒ - Free Sunday
Κατά της ανατροπής στις περικοπές των συντάξεων ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Κατά της ανατροπής στις περικοπές των συντάξεων ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Κατά της θυσίας των μεταρρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων, τάσσεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Θόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξη του στο Capital.gr.

"Το μέτρο είναι διαρθρωτικό, όχι δημοσιονομικό, και πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν αντέχει η ελληνική οικονομία ασφαλιστική δαπάνη στο 16% του ΑΕΠ. Δεν γίνεται... Καλύτερα να καλυφθεί η απώλεια για όσους θα υποστούν τις περικοπές, με μια έκτακτη ενίσχυση για όσους έχουν ανάγκη.", δηλώνει ο κ.Φέσσας, ο οποίος εκφράζει ανησυχία του για την πλειοδοσία παροχολογίας που ενδέχεται να προκαλέσει η έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας και εύχεται η παροχολογία “να κινηθεί σε λογικά επίπεδα” και να επικρατήσει πολιτική ηρεμία και όχι συνθήκες πόλωσης.

Ο κ.Φέσσας τάσσεται κατά της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων που ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, καθώς, όπως λέει, "η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση πρέπει να υπερισχύει των κλαδικών, μέσα στην ίδια την επιχείρηση, εργαζόμενοι και εργοδότες ξέρουν πολύ καλύτερα πόσο αντέχει η επιχείρηση να πληρώσει τους εργαζόμενους".

Ο κ.Φέσσας καλεί τον πρωθυπουργό "να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να θίγει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής επιχείρησης", ζητά δηλαδή να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. "Είναι πραγματικά ασύλληπτο ότι ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα παίρνει το 40 ή το 50% του κόστους που έχει για την επιχείρηση".