Η απεργία στα λιμάνια προκαλεί έμφραγμα στις μεταφορές και απειλεί τον τουρισμό - Free Sunday
Η απεργία στα λιμάνια προκαλεί έμφραγμα στις μεταφορές και απειλεί τον τουρισμό

Η απεργία στα λιμάνια προκαλεί έμφραγμα στις μεταφορές και απειλεί τον τουρισμό

Τεράστιες συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έχουν οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν διασφαλίσεις για το εργασιακό τους μέλλον μετά τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση και με τις οποίες διαφωνούν.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών καλούν «τους παραγωγικούς φορείς, τους δημάρχους, τους επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που βρίσκονται σε αγωνιστική δράση να ενημερωθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας που με υπευθυνότητα διεξάγουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Όπως αναφέρουν διεκδικούν "κατοχυρωμένες θεσπισμένες εργασιακές θέσεις και εργασιακή σταθερότητα, που σε κάθε περίπτωση προκύπτει από το εργασιακό  ιστορικό στον ΟΛΠ και ΟΛΘ".

Από την πλευρά της κυβέρνησης, οι υπουργοί Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με κοινή τους δήλωση διαβεβαιώνουν ότι «βασικό μέλημα παραμένει η προστασία των εργασιακών σχέσεων», αλλά αντιμετωπίζονται με δυσπιστία.

Σήμερα στις 10, οι εργαζόμενοι από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό Θέατρο Πειραιά.