Εκτός Δ.Σ. JUMBO ο αντιπρόεδρος της εταιρείας - Free Sunday
Εκτός Δ.Σ. JUMBO ο αντιπρόεδρος της εταιρείας

Εκτός Δ.Σ. JUMBO ο αντιπρόεδρος της εταιρείας

Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της JUMBO αναμένεται να γίνει σήμερα αμέσως μετά την επιστροφή του προέδρου της εταιρείας, Απόστολου Βακάκη απο το Λονδίνο, έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την παραμονή στο Δ.Σ. του αντιπροέδρου Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Ο κ.Παπαευαγγέλου εμπλέκεται σε αγορά ακινήτων από κινέζους στην Ελλάδα, με στόχο την απόκτηση golden visa με παραβίαση όμως, των περιορισμών στην εξαγωγή κεφαλαίων από την Κίνα.

Η συγκεκριμένη αγορά ερευνάται ήδη από τις κινεζικές αρχές, ενώ η εταιρεία δηλώνει άγνοια για τις φερόμενες δραστηριότητες του αντιπροέδρου της, ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν με κινέζους επενδυτές και μέσω Pos διευκόλυνε την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Όμως, οι εν λόγω συναλλαγές, κίνησαν την υποψία των κινεζικών αρχών που ελέγχουν την εξαγωγή συναλλάγματος και ξεκίνησε έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Παπαευαγγέλου είχε αγοράσει σημαντικά ακίνητα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη, έναντι τιμήματος 4,7 εκατ. ευρώ.

Η συνεργασία του κ.Παπαευαγγέλου με τον κ.Βακάκη ξεκίνησε το 1990 όταν το εργοστάσιο παιχνιδιών Fino, που είχε κληρονομήσει από τον θείο εντάχθηκε στην Jumbo.