Δεν υπάρχει θέμα μισθών ή δικαιωμάτων στα εργασιακά διαβεβαιώνει ο Κατρούγκαλος - Free Sunday
Δεν υπάρχει θέμα μισθών ή δικαιωμάτων στα εργασιακά διαβεβαιώνει ο Κατρούγκαλος

Δεν υπάρχει θέμα μισθών ή δικαιωμάτων στα εργασιακά διαβεβαιώνει ο Κατρούγκαλος

Την διαβεβαίωση ότι στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, δεν υπάρχει θέμα ούτε μείωσης μισθών, ούτε μείωσης δικαιωμάτων έδωσε στους κοινωνικούς εταίρους  (ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην κοινωνική Ευρώπη» είπε ο κ. Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που, όπως διευκρίνισε, είχε ως στόχο τη διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη, μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης.

«Δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών», είπε ο υπουργός, ο οποίος προσέθεσε ότι «οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και κατέληξαν σε σημαντικές συγκλίσεις γύρω από τα θέματα για τα οποία θέλουμε να δημιουργηθεί εθνικό κοινωνικό μέτωπο, το οποίο θα μας βοηθήσει στο να αποκρούσουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις των γνωστών παικτών που θέλουν να συνεχιστεί η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας».

Ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε  «κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων, το οποίο θα ζητήσουμε να στηριχθεί και πολιτικά από τα  κόμματα».