ΥΠΟΙΚ: Πριν τις 29/9 θα έχουν «τακτοποιηθεί» τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης - Free Sunday
ΥΠΟΙΚ: Πριν τις 29/9 θα έχουν «τακτοποιηθεί» τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης

ΥΠΟΙΚ: Πριν τις 29/9 θα έχουν «τακτοποιηθεί» τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα προαπαιτούμενα θα έχουν «τακτοποιηθεί» τις επόμενες ημέρες και πριν από τη συνεδρίαση του Euro Working Group, στις 29 Σεπτεμβρίου,  ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, κατά την τρέχουσα εβδομάδα υπήρξε πολλή μεγάλη πρόοδος με τους εκπροσώπους των θεσμών σε όλα τα θέματα. Ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν (αφορούν στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές) θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιοι παράγοντες επισήμαναν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέσω κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού ενώ ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την συνάντηση με το κουαρτέτο, μίλησε για ανοιχτό ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά το σχέδιο για καθιέρωση επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εξήγησε ο ίδιος, η νομοθετική ρύθμιση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα συνοδεύεται από μεγαλύτερα κίνητρα, ώστε να αυξηθεί η χρήση «πλαστικού χρήματος» και η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.