Διερεύνηση ευθυνών Σπίρτζη για την Τράπεζα Αττικής ζητά το ΤΕΕ - Free Sunday
Διερεύνηση ευθυνών Σπίρτζη για την Τράπεζα Αττικής ζητά το ΤΕΕ

Διερεύνηση ευθυνών Σπίρτζη για την Τράπεζα Αττικής ζητά το ΤΕΕ

«Για μένα, η Τράπεζα Αττικής είναι ένα μαύρο κουτί και η νέα διοίκηση του ΤΕΕ θα αναζητήσει ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός, ο οποίος προανήγγειλε ότι το ΤΕΕ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν από τα πορίσματα προκύπτουν ευθύνες για μέλη του, που εκπροσωπούσαν το ΤΣΜΕΔΕ στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής.

Σε οτι αφορά στο ζήτημα των γενικότερων ευθυνών για την κατάσταση της Τράπεζας, ο κ.Στασινός είπε «αν ο κ. Σπίρτζης, ως πρόεδρος του ΤΕΕ γνώριζε πράγματα για την Τράπεζα Αττικής και δεν ζήτησε την παρέμβαση της ΤτΕ, ενδεχομένως να έχει ευθύνες. Αν, όμως, ζήτησε την παρέμβαση της ΤτΕ, αλλά αυτή δεν το έπραξε, τότε δεν έχει ευθύνες».

Ο πρόεδρος της ΤΕΕ, ο οποίος είχε καταψηφίσει την πρόταση Σπίρτζη το 2014, να συμμετάσχει το Επιμελητήριο με 300 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού Κεφαλαιου της Attica Bank, υπολόγισε ότι το ΤΣΜΕΔΕ έχει καταθέσεις, ύψους 70-80 εκατ., στην Τράπεζα Αττικής και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις των μηχανικών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στον υπουργό Υποδομών που είχε καταλογίσει ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος σε ότι αφορά στην Τράπεζα Αττικής να μιλά για ευθύνες άλλων. "Κρείττον του λαλείν  το σιγάν", ήταν η απάντηση.