Σταθάκης: Ένα στα πέντε κόκκινα στεγαστικά θα πουληθεί σε fund τα επόμενα δυο χρόνια - Free Sunday
Σταθάκης: Ένα στα πέντε κόκκινα στεγαστικά θα πουληθεί σε fund τα επόμενα δυο χρόνια

Σταθάκης: Ένα στα πέντε κόκκινα στεγαστικά θα πουληθεί σε fund τα επόμενα δυο χρόνια

Σε 15%-20% υπολόγισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, το ποσοστό των στεγαστικών δανείων με συγκεκριμένο όριο αντικειμενικής αξίας που θα πουληθούν μέχρι το 2018 στο πλαίσιο της εξυγίανσης των κόκκινων δανείων.

«Το 80%-85% των στεγαστικών δανείων με συγκεκριμένο όριο αντικειμενικής αξίας δεν πωλούνται μέχρι το 2018», είπε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατέστησε σαφές ότι δεν θα κάνει δεκτή τροπολογία που ετοιμάζουν οι ΑΝΕΛ για την αγορά των «κόκκινων» δανείων από τους δανειολήπτες στην τιμή που το αγοράζει το fund, καθώς, όπως είπε «το σύνολο της νομοθεσίας των "κόκκινων" δανείων έχει ψηφιστεί».

Σε ό,τι αφορά στα καταναλωτικά δάνεια, είπε ότι είναι ανυπόθηκα και δεν μπορούν να μετατραπούν σε ενυπόθηκα, ούτε να μεταβληθούν οι όροι της σύμβασης.

Ο κ. Σταθάκης έκανε γνωστό ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμα τα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των πολιτών με «κόκκινα» δάνεια.

Αναφορικά με την ένταξη συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στο υπερταμείο διατύπωσε την άποψη ότι «δεν πουλιέται το νερό», ενώ κινήθηκε σε διαφορετική λογική από τον Υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι «η μεταφορά εταιρειών στο ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει ιδιωτικοποίηση ενώ στο υπερταμείο σημαίνει αξιοποίηση σε βάθος 30ετίας».

Χθες ο κ. Τσακαλώτος δεν είχε αποκλείσει αποκρατικοποίηση των εταιρειών που θα ενταχθούν στο Ταμείο.