Η υποχώρηση της μετοχής της Deutsche Bank παρασύρει τράπεζες και χρηματιστήρια - Free Sunday
Η υποχώρηση της μετοχής της Deutsche Bank παρασύρει τράπεζες και χρηματιστήρια

Η υποχώρηση της μετοχής της Deutsche Bank παρασύρει τράπεζες και χρηματιστήρια

Υποχώρηση της τάξης του 9% καταγράφει σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποια από τα 200 hedge funds που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας 

είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα.

Απαντώντας η τράπεζα ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δημοσίευμα διαβεβαιώνοντας οι πελάτες της, που έχει από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να τη στηρίζουν αλλά η μετοχή της βρέθηκε κάτω από τα 10 ευρώ. 

Στη Νέα Υόρκη, η μετοχή της τράπεζας έκλεισε στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών με τελικές απώλειες  6,74%, που ενδοσυνεδριακά είχαν φτάσει και στο 9,02%.

Η Deutsche Bank βρίσκεται υπό σοβαρές πιέσεις τις τελευταίες μέρες, εν μέσω ανησυχιών για την κεφαλαιακή της θέση λόγω της αύξησης του νομικού κόστους μετά και το πρόσφατο πρόστιμο που πρότειναν οι αμερικανικές αρχές, ύψους 14 δισ. ευρώ.

Οι πιέσεις επεκτάθηκαν και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Commerzbank να κινείται επίσης με πτώση 5% καθώς ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας και θα αναβάλλει τη διανομή μερίσματος ώστε να ανταποκριθεί στο πρόστιμο 1,1 δισ. δολ. των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών για το σκάνδαλο των ενυπόθηκων τίτλων.

Συνολικά καταγράφεται σημαντική πτώση σε όλες τις τραπεζικές μετοχές σε όλα τα χρηματιστήρια που συνολικά καταγράφουν απώλειες της τάξης του 1-2%.