Κυβερνητικές υπαναχωρήσεις στις αποκρατικοποιήσεις; - Free Sunday
Κυβερνητικές υπαναχωρήσεις στις αποκρατικοποιήσεις;

Κυβερνητικές υπαναχωρήσεις στις αποκρατικοποιήσεις;

Σοβαρές καθυστερήσεις που απειλούν το ίδιο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, σημειώνονται στη σειρά φορέων την ιδιοκτησία των οποίων έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, έκανε λόγο για μπλοκάρισμα της διαδικασίας.

«Το λιμάνι μπορεί να γίνει και εμπορικός και επιβατηγός κόμβος, είμαστε σε επαφή με όλους του φορείς για να «τρέξουν» οι διαδικασίες να αξιοποιηθεί το λιμάνι και να διασφαλιστούν και κοινωνικά ζητήματα όπως οι εργαζόμενοι και αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών» είπε ο κ. Κουρουμπλής μεταθέτοντας στις αρχές Μαρτίου, την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. 

Παράλληλα όπως σήμερα γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το υπ. Ενέργειας έχει προτείνει στην τρόικα να διατηρήσει το Δημόσιο το 51% του ΔΕΣΦΑ, πουλώντας το 14% αντί του 65%.

Οι θεσμοί δεν έχουν απαντήσει ακόμη και θεωρείται δεδομένο ότι, εάν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή, θα εξανεμιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η συμφωνία έχει κολλήσει εδώ και τέσσερις μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της αναδόχου, ιταλικής Ferrovie.