Ντάισελμπλουμ: Να κλείσουν γρήγορα οι εκκρεμότητες - Free Sunday
Ντάισελμπλουμ: Να κλείσουν γρήγορα οι εκκρεμότητες

Ντάισελμπλουμ: Να κλείσουν γρήγορα οι εκκρεμότητες

Την ανάγκη να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εκκρεμότητες προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα υπογράμμισε ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Όπως είπε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης 
Έκανε θετική αναφορά στα αποτελέσματα της οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι θα ξεπεραστούν οι στόχοι του 2016 για τα δημοσιονομικά καθώς και ότι η οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν.  Τόνισε ότι «υπάρχει σαφής κατανόηση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στόχος όλων».

Ερωτηθείς για το ΔΝΤ ο κ. Ντέισελμπλουμ απέκλεισε ενδεχόμενο να μην υπάρχει το Ταμείο στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι ήταν από την αρχή και προσέφερε σημαντική τεχνογνωσία, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κράτη - μέλη που επιθυμούν οπωσδήποτε την συμμετοχή του ΔΝΤ». «Δεν υπάρχει ζήτημα γι' αυτό το πρόγραμμα» είπε και τόνισε ότι ενδεχομένως μελλοντικά προγράμματα να γίνονται χωρίς τη συμμετοχή του.

Σχετικά με το αίτημα νομοθέτησης προληπτικών μέτρων αναγνώρισε ότι υπάρχει κοινό αίτημα και ότι αναζητούνται οι απαντήσεις και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης είναι αν η υπεραπόδοση που κατέγραψε ο προϋπολογισμός έχει μόνιμο χαρακτήρα. «Ένα ακόμα θέμα που εκκρεμεί είναι οι μεταρρυθμίσεις σε φόρους, συνταξιοδοτικό και μεταρρυθμίσεις και στην αγορά εργασίας» τόνισε.