Ο πρόεδρος του ESΜ προσεγγίζει την Ελλάδα ως «ειδική περίπτωση» - Free Sunday
Ο πρόεδρος του ESΜ προσεγγίζει την Ελλάδα ως «ειδική περίπτωση»

Ο πρόεδρος του ESΜ προσεγγίζει την Ελλάδα ως «ειδική περίπτωση»

Η Ελλάδα είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο το 2014, όταν «η οικονομία της είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη και ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές», επεσήμανε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. 

Ο κ.Ρέκλινγκ διαχώρισε την περίοδο από τις αρχές μέχρι τον Αύγουστο του 2015, λέγοντας ότι από τον Αύγουστο του 2015. σημειώνεται «καλή πρόοδος» στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος και ήδη έχουν εκταμιευθεί 32 δισ. ευρώ.

«Τα μέτρα περεταίρω  ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αρχίσαμε πρόσφατα να εφαρμόζουμε είναι επίσης ένα σημάδι της οικονομικής αλληλεγγύης μέσα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε. ο κ.Ρεκλινγκ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «ειδική περίπτωση» καθώς βρίσκεται στη μέση του τρίτου της προγράμματος, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις χώρες που συνεργάστηκαν με τον ESM έχουν ήδη ολοκληρώσει τα προγράμματά τους με επιτυχία, σημείωσε .

«Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρος έδειξαν ότι η προσέγγισή μας λειτουργεί», σημείωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ που επισημαίνοντας πως «Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία είναι στις κορυφαίες πέντε θέσεις της λίστας των χωρών με τις περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα». 

«Τα θετικά αποτελέσματα αυτών των οδυνηρών προσαρμογών είναι ορατά. Αυτές οι χώρες έχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η ανεργία πέφτει», είπε ο επικεφαλής του ESM.