Στα 500 εκ. υπολογίζει ο Υπ. Τουρισμού το κόστος για την Ελλάδα από την πτώχευση της Thomas Cook - Free Sunday
Στα 500 εκ. υπολογίζει ο Υπ. Τουρισμού το κόστος για την Ελλάδα από την πτώχευση της Thomas Cook

Στα 500 εκ. υπολογίζει ο Υπ. Τουρισμού το κόστος για την Ελλάδα από την πτώχευση της Thomas Cook

Σε 500 εκατ. ευρώ υπολογίζει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρη το μακροπρόθεσμο κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από τη χρεοκοπία της Thomas Cook.

«Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το άμεσο κόστος που θα προκαλέσει προβλήματα γιατί σε βάθος χρόνου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα» είπε στον ραδιοφρωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος υπενθύμισε ότι «υπάρχουν συμβόλαια και 7ετιας με την Thomas Cook»

Ο κ.Θεοχάρης είπε ότι τα επόμενα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι:-

  • η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί
  • ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων τουριστών οι 25.000 εκ των οποίων είχαν φτάσει με τη βρετανική Thomas Cook-
  • οι άμεσες ακυρώσεις και τι μπορούμε να κάνουμε.

«Είμαστε σε συνεννόηση με αεροπορικές εταιρείες για δρομολόγια και θα εστιάσουμε το διαφημιστικό πρόγραμμα σε αγορές και πόλεις που έχουν πληγεί από την υπόθεση αυτή» είπε ο κ. Θεοχάρης, o οποίος προσέθεσε ότι  μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε πώς θα ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και πώς θα το μεγαλώσουμε.

Σύμφωνα με τον κ.Θεοχάρη, οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, είναι «η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, λιγότερο η Κρήτη και η Κως».

«Στη Ζάκυνθο ήταν περισσότεροι οι εγκλωβισμένοι σε σχέση με όλη την Κρήτη, όμως η σεζόν της Κρήτης είναι για ένα μήνα ακόμα ενώ η Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες κλείνει άρα μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί περισσότερο η Κρήτη και οι μεγάλοι προορισμοί», διευκρίνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος απέστειλε σε email που έστειλε στα μέλη του, αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για την μέχρι στιγμής υποδειγματική διαχείριση των πελατών του Thomas Cook και τις προσπάθειες όλων για τον ομαλό επαναπατρισμό τους, γνωρίζοντας πως αυτό γίνεται υπό δύσκολες συνθήκες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τιμώντας την ελληνική φιλοξενία, ο ελληνικός ξενοδοχειακός κλάδος θα συνεχίσει να δείχνει και σ' αυτή την πολύ δύσκολη περίσταση το καλύτερο πρόσωπό του. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία και με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού, προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια σειρά μέτρων για τα ελληνικά ξενοδοχεία. Σε συνέχεια της τελευταίας ενημέρωσής μας, σας αποστέλλουμε τις οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού με όλη τη σχετική πληροφόρηση και θα σας κρατούμε ενήμερους για τις εξελίξεις.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Βασιλικός Πρόεδρος Δ.Σ. ΞΕΕ»