Ρουμελιώτης: Η Αττικής προσαρμόστηκε στις εντολές Στουρνάρα και εξυγιάνθηκε - Free Sunday
Ρουμελιώτης: Η Αττικής προσαρμόστηκε στις εντολές Στουρνάρα και εξυγιάνθηκε

Ρουμελιώτης: Η Αττικής προσαρμόστηκε στις εντολές Στουρνάρα και εξυγιάνθηκε

Σε μία έμμεσα πλην σαφή παραδοχή της προβληματικής κατάστασης στην οποία ήταν η Τράπεζα Αττικής, προχώρησε ο πρόεδρος της Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, διαβεβαίωσε ότι «η τράπεζα έχει εξυγιανθεί και έχει προσαρμοστεί στις εντολές του ESM και της Τράπεζας της Ελλάδος».

Παράλληλα παίρνοντας αποστάσεις από τις δανειοδοτήσεις Καλογρίτσα, επανέλαβε ότι «αποφασίστηκε να μην χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Στην προσπάθεια του όμως να συντηρήσει το κλίμα "περί διαπλοκής", το οποίο καλλιεργεί η κυβέρνηση που ανεπιτυχώς είχε αποπειραθεί να τον διορίσει διευθύνοντα σύμβουλο στην Τράπεζα, αποκάλυψε ότι οι περίφημες υποθέσεις που προέκυψαν μετά από τον έλεγχο των συναλλαγών με κόμματα, δεν έχουν σταλεί ακόμη στη δικαιοσύνη:

«Η νέα διοίκηση κατήγγειλε, ως όφειλε, τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και πλέον θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Όλες οι υποθέσεις που προέκυψαν μετά τον έλεγχο, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δικαιοσύνης» είπε.