Από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις... κρατικοποιήσεις της ΝΔ - Free Sunday
Από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις... κρατικοποιήσεις της ΝΔ

Από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις... κρατικοποιήσεις της ΝΔ

Αν κάτι είναι σίγουρο με όλα αυτά που ζούμε είναι πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας, όπως όλα δείχνουν σε βαθμό μη αναστρέψιμο. 


Θα μπορούσε να πει κανείς πως 


Θα μπορούσε να το πει, δεν θα είχε πει όμως όλη την αλήθεια


Σε κάθε περίπτωση, 


Η εμπειρία διδάσκει ότι από τα παραπάνω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός –και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- από τις 7 Μαΐου του 2014.  


Για να τα λέμε όλα πάντως, η κυβέρνηση δεν παρέδωσε το νερό στα συμφέροντα, απλά αποφάσισε να το αξιοποιήσει. 


Όπως και να ‘χει, 

Η μεγάλη στιγμή της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ήταν άλλη από την guest εμφάνιση των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πολιτευτών της ΛΑΕ Σ. Λεουτσάκου και Θ. Πετράκου.

Σαφώς και άλλαξαν οι καιροί 


Προσπάθησαν πάντως να είναι, μέσω της ΛΑΕ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και παρ’ ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να βρίσκονται στη Βουλή και να εκφράζουν τις απόψεις τους, αυτοί το πήραν από μόνοι τους. 


Όπως και αν… εισέβαλε στη Βουλή, το μήνυμα που μετέφερε το φυλλάδιο αξίζει να ακουστεί. Προέρχεται από τον νομπελίστα συγγραφέα Ζοσέ Σαραμάγκου και η ΛΑΕ το… λογόκρινε πριν το τυπώσει. 


Τη σκέψη του Σαραμάγκου ανέλυσε την επόμενη ημέρα το πρωί ο ένας από τους πρωταγωνιστές της εισβολής Στάθης Λεουτσάκος


Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός σημείωνε τα εξής


Τουτέστιν κατηγορεί για πρόθεση εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του για παραχώρηση για έναν αιώνα παρά ένα χρόνο όλων των «ασημικών» του Δημοσίου στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο ελέγχεται από τους δανειστές. Μάλιστα.

Σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν συμβαίνουν ακόμη πιο σοκαριστικά, αναφορικά με την εγχώρια θεώρηση και κατανόηση του κόσμου γύρω μας, πράγματα. 


Πρόκειται για μία είδηση που αξίζει να γίνει copy paste και να διαδοθεί. Ή, κατά Πολάκη, κόπι πάστε. 


ΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν είναι απαραίτητο να ξέρει αγγλικά για να κάνει τη δουλειά του, στην πραγματικότητα δεν αλλάζει κάτι αν εκφέρει τα αγγλικά σαν να διάβαζε ελληνικά, με τον ιό HIV να γίνεται ΧΙΒ και το copy paste κόπι πάστε. Θα έπρεπε να έχει όμως τη στοιχειώδη αυτογνωσία για να ξέρει τα όρια των αγγλικών του. Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να πει κανείς ότι απλώς ακολουθεί το παράδειγμα του επικεφαλής του. 


Το γενικό συμπέρασμα από μία ακόμη εβδομάδα «εκδηλώσεων» στη Βουλή είναι το εξής


Σε άλλα νέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία κατά του πρώην υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. 


Η απιστία αφορά στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται πως υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2009 και η απάτη για το γεγονός της σύναψης δανείου με εγγύηση μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες είχαν ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τράπεζες. 


Κατά τα άλλα, καλά. 


Κατά την προσφιλή της τακτική, όπως κάνει όταν πνέει μένεα κατά των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του νεοφιλελευθερισμού, η κυβέρνηση απάντησε όπως έπρεπε στον Τούρκο πρόεδρο και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. 


Εντάξει, μην τραγικοποιούμε τα πράγματα, δεν ασχολούνται επειδή έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους, έχετε αναλογιστεί τι ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρώσει η Τουρκία αν πάρει τα νησιά;

Από εκεί και πέρα, στο ντέρμπι των νέων καναλαρχών μέχρι στιγμής έχουμε τα εξής αποτελέσματα


Εεε, όχι ακριβώς,