#Το ΠΑΣΟΚ μέσα τους - Free Sunday
#Το ΠΑΣΟΚ μέσα τους

#Το ΠΑΣΟΚ μέσα τους

H προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά με τον απόηχο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα βασικά συμπεράσματα από αυτό ήταν δύο. Το πρώτο, πως


Το δεύτερο, ότι η κατάσταση ήταν


Είναι σαφές πλέον πως πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη


Φάνηκε άλλωστε και από τα λόγια του επανεκλεγέντος προέδρου.


Εντοπίστηκε και ένα πρόβλημα πάντως με τις προσχωρήσεις παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Στέφανος Τζουμάκας, στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα όταν θα ξανασηκωθεί ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα κάποιοι να κρατάνε ομπρέλα. 


Όπως και να έχει θα πρέπει να το ξεπεράσουμε και αυτό, κανείς δεν είπε πως ο δρόμος θα είναι εύκολος. Ο πρωθυπουργός άλλωστε το ξεκαθάρισε πως αποφασίσανε να πορευτούνε σε ΕΝΑΔΡΟΜΟΔΥΣΚΟΛΟ, τηρώντας στο ΑΚΑΙΡΕΟ τις δεσμεύσεις τους. Και όσοι νόμιζαν ότι θα τηρούσαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους, ας πρόσεχαν. Την ορθογραφία τους. 

6
Όπως έχουμε μάθει πολύ καλά πλέον, όσο και να ουρλιάζουν τα σκυλιά το καραβάνι θα προχωρά μέχρι την τελική νίκη. 


Δυστυχώς, κάποιοι παραμένουν δύσπιστοι


Στα ουρλιαχτά των σκυλιών και στον θόρυβο που δημιουργήθηκε αποδίδεται και το λάθος των συνέδρων, που παραλίγο να αποδειχτεί μοιραίο, στην ψηφοφορία για την ποσόστωση των κυβερνητικών στελεχών στην Κεντρική Επιτροπή, όταν ψήφισαν εναντίον της εισήγησης Τσίπρα. Τελικά, ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα, ενημέρωσε ότι κάτι δεν πρέπει να κατάλαβαν καλά εφόσον ψήφισαν εναντίον της εισήγησής του, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε και ήρθε το σωστό αποτέλεσμα. 


Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δεύτερη θέση του Νίκου Φίλη στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή. Γεγονός που ερμηνεύτηκε –και από τον ίδιο- ως επιδοκιμασία από τους συνέδρους της κόντρας του με την Εκκλησία. Συνεπώς ο υπουργός Παιδείας μοιραία έκανε και το επόμενο βήμα. 


Μα, σοβαρά τώρα, ο Καμμένος είναι το θέμα αν ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας;
Εδώ… ακόμα σταυροκοπιούνται τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη με το θέμα που έθιξε ο Ν. Φίλης, ενώ όλοι θυμόμαστε πως εξελίχτηκε η κατάσταση σε ένα ήσσονος σημασίας θέμα, όπως η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, όταν αποφάσισε ο Ιερώνυμος να τραβήξει το αυτί της κυβέρνησης. 
Η μεταστροφή της κυβέρνησης στο θέμα των σχέσεών της με την Εκκλησία σε σχέση με όσα προεκλογικά υποστήριζε αποτυπώνεται πλέον και στην φρασεολογία της, όπου χωρίς δισταγμό γίνεται πλέον επίκληση των Θείων. 


Με όλα τα ντεσού του, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς όλοι οι –εκλεγμένοι- Σύνεδροι βρήκαν τον δρόμο για το κλειστό του Τάε Κβον Ντο, όπου διοργανώθηκε. Συνεπώς κρίνεται απολύτως επιτυχημένη και η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να γεμίσει την Αθήνα με αφίσες του πρωθυπουργού: όπου και να βρισκόσουν αρκούσε απλώς να ακολουθήσεις τις αφίσες για να καταλήξεις στον χώρο του συνεδρίου. 


Οι κακεντρεχείς, όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, άσκησαν κριτική στο γεγονός πως γέμισε η Αθήνα με αφίσες του πρωθυπουργού παρ’ ότι είναι παράνομο. 
Σε μια κίνηση τεράστιας πολιτικής, σοσιαλμιντιακής και σημειολογικής οξυδέρκειας ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος αποφάσισε να τους απαντήσει. Τι έκανε; Πέταξε τον Τσίπρα στα σκουπίδια. 


Συνεπώς, 


Κι ένα το fail του πετάγματος του πρωθυπουργού στα σκουπίδια, πέντε. 

Σε άλλα νέα,


Φυσικά και είναι. 


Εντάξει, είναι νωρίς ακόμα. Εναλλακτικές υπάρχουν και είναι δοκιμασμένες. 


Η γενική αίσθηση, πάντως, είναι πως πάμε καλά. 


Η περιφορά του νεκρού παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη πάνω στον θρόνο του, πέρα από πράξη παράνομη και που συνιστά πιθανότατα περιύβριση νεκρού όσο κι αν προβλέπεται στο τελετουργικό της Γνήσιας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι μια είδηση τραγελαφική. 


Γίνεται ακόμη καλύτερη σε συνδυασμό με τον… χορό της βροχής στη Ρόδο.