H Κριστίνα Τζενάτο κάνει παρέα με καρχαρίες - Free Sunday
H Κριστίνα Τζενάτο κάνει παρέα με καρχαρίες

H Κριστίνα Τζενάτο κάνει παρέα με καρχαρίες

 

Εχει περάσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σχεδόν τέσσερα από τα 48 χρόνια της ζωής της. Χώνει τα χέρια της ανάμεσα στα δόντια των καρχαριών χωρίς να φοβάται, τους χαϊδεύει, περνάει ώρες μαζί τους – τις πιο ευτυχισμένες της ώρες. Περισσότερο από βατραχάνθρωπος διεθνούς φήμης, γράφει η Corriere della Sera, η Κριστίνα Τζενάτο είναι κομμάτι του ωκεανού.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στα τροπικά δάση του Κονγκό, η Κριστίνα ήξερε από τα οκτώ της χρόνια τι ήθελε να κάνει όταν μεγαλώσει: να δουλέψει με τους καρχαρίες. Σήμερα ζει στις Μπαχάμες, στο μέρος όπου ανακάλυψε για πρώτη φορά τα θαύματα του βυθού και όλες τις αποχρώσεις του μπλε. «Την πρώτη φορά που πήρα έναν καρχαρία στην αγκαλιά μου, κατάφερα να τον χαϊδέψω για περισσότερα από είκοσι λεπτά. Ήταν θηλυκός, δυο μέτρα περίπου, αισθανόμουν το βάρος του στα πόδια μου, ενώ είχα την αίσθηση ότι τον άκουγα να αναπνέει» λέει.

«Καθένας από αυτά τα πλάσματα έχει δικά του χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες. Αλλοι είναι περίεργοι, κάποιοι παιχνιδιάρηδες. Αλλά ο αγαπημένος μου είναι η γιαγιά της παρέας» συνεχίζει. Κατά τ’ άλλα δεν ξεχνά κάποια πράγματα. Το ένα είναι ότι τη θάλασσα δεν μπορούμε να την κατακτήσουμε. Το άλλο ότι οι αφέντες της θάλασσας είναι τα πλάσματά της κι εμείς δεν μπορούμε παρά να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον τους.

Και η Κριστίνα Τζενάτο προσαρμόζεται συνεχώς: «Επικοινωνώντας με τους καρχαρίες συνεχίζω να μαθαίνω. Και δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να σταματήσω να το κάνω».

Πηγή: Protagon