Άδεια κατοικίδιου - Free Sunday
Άδεια κατοικίδιου

Άδεια κατοικίδιου

Αυτή η νέα εταιρεία μπύρας προσφέρει στους εργαζόμενους που αποκτούν σκυλιά μια εβδομάδα άδεια.

Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ζυθοποιία της Σκοτίας, BrewDog, ανακοίνωσε ότι θα καθιερώσει την άδεια μίας εβδομάδας για εργαζόμενους που θέλουν να αφιερώσουν χρόνο σε ένα νέο κατοικίδιο.  

Πρόκειται για μια εταιρεία παραγωγής μπύρας με καταγωγή από τη Σκωτία που ανοίγει υποκατάστημα στο Ohio.

Στα κεντρικά της στο Aberdeenshire, η εταιρεία διαθέτει 50 σκυλιά γραφείου που τα θεωρεί σημαντικά μέλη του προσωπικού.

Οι ιδρυτές, James Watt και Martin Dickie, ξεκίνησαν την επιχείρησή τους με το σκύλο τους Bracken το 2007, και δηλώνουν πως ήταν πρόθυμοι να δίνουν άδεια στους εργάτες τους που αποφάσιζαν να υιοθετήσουν ένα σκύλο, ώστε να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να τον γνωρίσουν πριν ξαναγυρίσουν στη δουλειά…

"Ναι, το να έχουμε σκυλιά στα γραφεία μας, μας κάνει όλους πιο χαλαρούς, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι όταν κάποιος υιοθετεί ένα σκυλάκι είναι δύσκολο και χρονοβόρο τόσο για αυτό όσο και για τον άνθρωπο που το αποφασίζει. Έτσι αποφασίσαμε να είμαστε η πρώτη βιομηχανία που θα νοιαστεί να δώσει στον υπάλληλο
άδεια για να απολαύσει τις πρώτες μέρες του με το νέο μέλος της οικογένειας", δηλώνουν οι ιδρυτές.

Το ίδιο προνόμιο θα τυγχάνουν και οι υπάλληλοι της θυγατρικής εταιρείας στο Ohio, της πρώτης αμερικάνικης θυγατρικής τους που θα ανοίξει στις 20 Φεβρουαρίου.

"Δεν ξέρουμε άλλη αμερικάνικη εταιρεία που κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά και καμία άλλη επιχείριση δεν έχει στα

γραφεία της σκυλιά όπως εμείς…".

Η BrewDog όπως ονομάζεται η φίρμα ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο στην αγορά και είναι γνωστή η καινοτομία της και η αγάπη που δείχνει για τα σκυλάκια.

Έχουν εμπνεύσει μάλιστα και την Google και την Amazon να κάνει το ίδιο, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να φέρνουν τα σκυλιά τους στο γραφείο.