Σαγανάς Απόστολος: Εμπιστευτείτε νέους ανθρώπους που τολμούν και δεν φοβούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους - Free Sunday
Σαγανάς Απόστολος: Εμπιστευτείτε νέους ανθρώπους που τολμούν και δεν φοβούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους

Σαγανάς Απόστολος: Εμπιστευτείτε νέους ανθρώπους που τολμούν και δεν φοβούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους

 

Τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγρινίου με τον συνδυασμό του Νίκου Καζαντζή, εξηγεί ο Καθηγητής Ειδικής Αγωγής Απόστολος Σαγανάς. 

Τι είναι αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε να ‘’εκτεθείτε’’ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Επέλεξα να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος γιατί αγαπάω τον τόπο μας. Όλοι οραματιζόμαστε την ανάπτυξη του Δήμου μας. Ακούς από τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος έχει αδικηθεί, ότι έχει παραμεληθεί και το χειρότερο είναι ότι οι φωνές και οι αγωνίες τους δεν εισακούγονται καν.

Δεν με φοβίζει η ‘’έκθεση’’, με φοβίζει πολύ περισσότερο να μένω θεατής και ειδικά όταν από τα φοιτητικά μου χρόνια έχω μάθει να αγωνίζομαι. Γι’ αυτό και δεν δίστασα στιγμή στην απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου.

Γιατί είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Καζαντζή;

Είναι δύσκολο να θέτεις τον εαυτό σου υποψήφιο έτσι κι αλλιώς και απαιτεί να θυσιάσεις χρόνο προσωπικό και επαγγελματικό. Η απόφαση όμως, είχε να κάνει με την απογοήτευση που έχω σε όσα δεν είδα να υλοποιούνται για το Δήμο μας και ότι πιστεύω σε ανθρώπους που γνωρίζω αρκετά χρόνια.

Είναι χαρά μου να είμαι σε έναν συνδυασμό που ηγείται ένας έντιμος δικηγόρος και αυτοδιοικητικός με όραμα, ο Νίκος Καζαντζής. Επιπλέον, γνωρίζω πως είναι άνθρωπος που δεν φοβάται ούτε την πρόκληση αλλά ούτε να παλέψει για το Δήμο του. Το θεωρώ τιμητικό να αγωνιστώ μαζί του.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα της πόλης;

Η πόλη μας παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν υποδομές για άτομα με αναπηρίες που είναι ένα ευαίσθητο θέμα και για μένα, καθώς η καθημερινότητά μου-εργασία μου είναι τα ΑΜΕΑ.

Χρειάζεται να αναφέρω ακόμη την υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει; Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Υπάρχει πρόβλημα, όμως, και με την οδική διασύνδεση του Δήμου. Το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο και ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε με τη γέφυρα στην Αβόρανη που μετράει τουλάχιστον εξήντα χρόνια.

Αδιαμφισβήτητη, επίσης, είναι η ερήμωση του εμπορικού μας κέντρου και πρέπει ο Δήμος μας να πάψει να στηρίζεται στην μεταξύ μας ανακύκλωση χρημάτων. Χρειάζεται να υπάρχει παραγωγή με εξωστρεφές πρόσημο.

Να μιλήσω για τις αναξιοποίητες υποδομές, καθώς υπάρχει δημόσια περιουσία που ρημάζει;  Ή για την ανυπαρξία μας στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας;

Δυστυχώς είναι πολλά περισσότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά θα περιοριστώ σε αυτά.

Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής στο Αγρίνιο;

Έχουμε έναν ευλογημένο τόπο και του αξίζει να έχει διαφορετική θέση και όχι να είναι παραμελημένος ειδικά όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Στις προτεραιότητες είναι να γίνει ο Δήμος Αγρινίου τόπος προορισμού. Το θέμα της λίμνης Τριχωνίδας που παραμένει αναξιοποίητη είναι ένα μεγάλο ‘’αγκάθι’’. Έχουμε τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και παραμένει ανεκμετάλλευτη. Και δεν φτάνει αυτό αλλά ο αντίκτυπος της απραξίας φαίνεται και στα παραλίμνια χωριά. Το θέμα του Πάρκου από την άλλη το ακούμε χρόνια τώρα και δυστυχώς είναι συνυφασμένο με τη λέξη ‘’μελέτη’’ και τίποτε άλλο.

Θέλω όμως να αναφέρω και στην ευαισθητοποίηση που χρειάζεται να δείξουμε πάνω από όλα ως άνθρωποι και στο θέμα με τα αδέσποτα. Δεν μπορεί να στηριζόμαστε στις προσπάθειες που κάνουν ιδιώτες και να μην υπάρχει πλάνο από έναν δήμο.

Γιατί να σας ψηφίσουν την Κυριακή οι συνδημότες σας;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας είναι ότι δίνουν δύναμη σε έναν αγώνα αξιοπρεπή αλλά κυρίως σε έναν συνδυασμό με ηθικό ανάστημα που δεν έχει απλά ένα σύνθημα αλλά το πιστεύει ότι ‘’Ο τόπος μας αξίζει’’. Κι όταν πιστεύεις σε κάτι, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε καθηλώσει, πόσο μάλλον να σε κάνει να ξεχάσεις τα ιδανικά σου.

Λειτουργώντας ομαδικά μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Εξάλλου έχω μάθει πως η ομάδα και η καλή θέληση είναι το παν. Όταν υπάρχουν δυνατές, ικανές ομάδες θα έχεις και αποτελέσματα...

Καλώ τους συνδημότες μου να εμπιστευτούν τους νέους ανθρώπους. Ανθρώπους που τολμούν και δεν φοβούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους όταν χρειάζεται.

Να δώσουν την ψήφο τους σε ανθρώπους που δεν είναι δέσμιοι παρά μόνο της αξιοπρέπειάς τους.

Πιστεύω ότι αξίζει να τους δώσεις μια ευκαιρία και να τους δοκιμάσεις.

Εξάλλου, ο χρόνος και οι πράξεις αποδεικνύουν το ποιοι είμαστε.