Η Χρυσή Αυγή «ευχαριστεί» για την καθυστέρηση της δίκης - Free Sunday
Η Χρυσή Αυγή «ευχαριστεί» για την καθυστέρηση της δίκης

Η Χρυσή Αυγή «ευχαριστεί» για την καθυστέρηση της δίκης

Η προώθηση της κ. Θάνου στη θέση της υπεύθυνης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, αποδείχτηκε διδακτική για το πώς ακριβώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ακροδεξιά υποστήριξη

Η ανακοίνωση της τοποθέτησης της κ. Θάνου προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έθεσε το ζήτημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κ. Θάνου ειδικεύεται στο στημένο πολιτικό και δικαστικό παιχνίδι αν κρίνουμε από τη λειτουργία του κυκλώματος Μαξίμου, στο οποίο πρωταγωνιστεί ως υπεύθυνη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αισθάνθηκαν την ανάγκη να στηρίξουν την υποψηφιότητα της κ. Θάνου για την… Ανεξάρτητη Αρχή, που είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η υπηρεσία του κυκλώματος Μαξίμου στη Χρυσή Αυγή είναι η σκόπιμη καθυστέρηση της δίκης της οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σαμαρά σε μία προσπάθεια να ελεγχθούν οι βιαιότητες των στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια βολικής καθυστέρησης, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα βρίσκεται στο σπίτι του και η Χρυσή Αυγή, η οποία αντιμετωπίζεται δικαστικά σαν εγκληματική οργάνωση, προετοιμάζει ανεμπόδιστη την προεκλογική της εκστρατεία. Το κύκλωμα Μαξίμου φροντίζει ώστε άλλοτε να μην υπάρχει κατάλληλη αίθουσα για την εκδίκαση της υπόθεσης, άλλοτε να μην υπάρχουν διαθέσιμοι δικαστές, ενώ ο σεβασμός στα δικαιώματα των κατηγορουμένων, που απ’ ό,τι φαίνεται περιλαμβάνουν την προκλητική καθυστέρηση της διαδικασίας, είναι απεριόριστος.

Έχουμε λοιπόν μία κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία κάνει ό,τι μπορεί, με τη βοήθεια του συστήματος που ελέγχει, για να διευκολύνει τη Χρυσή Αυγή, θεωρώντας ότι η εκλογική της παρουσία και η πολιτική της δουλειά μπορεί να στερήσουν πολύτιμες ψήφους από τη ΝΔ.

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του να καταγγέλλουν όσους διαφωνούν με τις επιλογές τους, ιδιαίτερα σε σχέση με το «μακεδονικό», σαν ακροδεξιούς και να περιγράφουν μέχρι και τον Μητσοτάκη σαν ακροδεξιό, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης.

Από τη μία προστατεύουν δικαστικά και δίνουν πολιτικές ευκαιρίες στη Χρυσή Αυγή και από την άλλη προσποιούνται τους αντιφασίστες, καταγγέλλοντας τη ΝΔ για ακροδεξιές τάσεις. Η υπερψήφιση από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής της υποψηφιότητας της κ. Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού έλυσε και τις τελευταίες απορίες.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημεριδα "Μακεδονία της Κυριακής" στις 23 Δεκεμβρίου 2018