Ψυχολογικές Επιχειρήσεις σε καιρό ειρήνης - Free Sunday
Ψυχολογικές Επιχειρήσεις σε καιρό ειρήνης
Μόλις αντέδρασε ο Έλληνας στα Βρασνά, έδιωξε του εισβολείς είπαν κάποιοι χαρωπά.

Ψυχολογικές Επιχειρήσεις σε καιρό ειρήνης

Τα δεδομένα λένε ότι μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μουσουλμάνοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας. Ας παραβλέψουμε αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό οξύνθηκε από το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ανοιχτή πρόσκληση προς τους αναξιοπαθούντες και στη συνέχεια αποδείχθηκε απολύτως ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση. Ότι αποδείχθηκε, για πολλοστή φορά, απολύτως ανίκανη να διαβάσει τους διεθνείς συσχετισμούς και βρέθηκε, πειθήνια και εξαναγκασμένη, να έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών. Η μόνη της αντίδραση ήταν να δημιουργήσει τα αίσχη της Μόριας ως μέσον ψυχολογικής αποτροπής εισόδου και άλλων μεταναστών και η αποφυγή σοβαρών καταγραφών, ώστε να μπορούν οι εγκλωβισμένοι να διαφεύγουν με κάθε παράνομο τρόπο στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η αλλαγή της κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σηματοδότησε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών που εισέρχονται στη χώρα μας, ασχέτως του αν αυτοί είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Η αύξηση είχε γίνει ορατή και πριν τις εκλογές, όταν όμως ήταν απολύτως σαφές ότι αυτές θα γίνουν.

Η γειτονική χώρα, από την οποία προέρχονται οι πρόσφυγες χαρακτηρίζεται από την πολύ σφιχτή κεντρική της διοίκηση και από τον απόλυτο έλεγχο όλων των τομέων της πολιτικής και κοινωνικής της δραστηριότητας. Έχουμε όλοι απόλυτη συνείδηση του γεγονότος ότι στη χώρα μας εισέρχονται όσοι και όποτε οι γείτονες αποφασίζουν. Είναι ολοφάνερο ότι ενόψει των εκλογών και μετά από αυτές, οι γείτονες δοκίμασαν τα όρια μας και τις αντιδράσεις της νέας κυβέρνησης. Ενδεχομένως, διαβλέποντας ότι η νέα κυβέρνηση θα είχε καλύτερες προσβάσεις στο διεθνή παράγοντα, έσπευσαν να της δημιουργήσουν προκαταβολικά πρόβλημα.

Αν θέλεις να κάμψεις το φρόνημα του εχθρού, επιδίδεσαι σε αυτό που λέγεται ψυχολογικές επιχειρήσεις. Είναι πολεμική τακτική και στοχεύει να δημιουργήσει αίσθημα φόβου, πανικού ή ηττοπάθειας στα στρατεύματα του εχθρού. Εφαρμόζεται όμως, καθόλου σπάνια πια, και σε καιρό ειρήνης, όταν κάποιος θέλει να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο (το φρόνημα, την ομοψυχία, την κρατική αποτελεσματικότητα) ή να βάλει τρικλοποδιές σε μια κυβέρνηση.

Είναι δεδομένο ότι οι προσφυγικές ροές του 2016 δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στη χώρα μας. Δόθηκε τότε μια λύση και τα πράγματα φάνηκε να ηρεμούν. Η αναζωπύρωση των αφίξεων φέτος, δημιούργησε μια άλλη ψυχολογική κατάσταση, βοηθούντος του "εχθρού", εσωτερικού και εξωτερικού.

Αν η κυβέρνηση των γειτόνων ήθελε να μας δημιουργήσει προβλήματα, θα έκανε το εξής: Θα μας έστελνε διακόσιους αλλοδαπούς καθημερινά. Και θα έβγαινε μετά το Πρόεδρός της να δηλώσει: "τι είναι διακόσιοι πρόσφυγες μπροστά στα εκατομμύρια που έχουμε εμείς;"Στη χώρα μας υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι να φωνάξουν ότι βρισκόμαστε υπό "εισβολή" !

"Μην τους αφήνετε να μπουν", φωνάζουν αρκετοί στη χώρα μας, παραβλέποντας το αυτονόητο: δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους σκοτώσουμε. Κραυγές αυτού του τύπου όμως, οι οποίες ουσιαστικά σημαίνουν "βουλιάξτε τις βάρκες" μας κάνουν να εμφανιζόμαστε προς τα έξω περίπου ως βάρβαροι.

"Άργησε η κυβέρνηση να αντιδράσει" διατυπώνουν ορισμένοι, εξυπηρετώντας πλήρως της στόχευση της γείτονος. Η αμφισβήτηση ξεκίνησε, πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντά της.

"Είναι μουσουλμάνοι και είναι αδύνατο να ενσωματωθούν" ισχυρίζονται πολλοί. δεν αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη ειδικά διατύπωση δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για τους συμπολίτες μας στη Θράκη και έδαφος να τους αποκόψουμε. Μετά θα βγουν οι λοιποί υπερπατριώτες να μας πουν ότι ο Ερντογαν ορέγεται τη Θράκη, ξεχνώντας ότι οι ίδιοι ονόμασαν ουσιαστικά τους συμπολίτες μας ως "ξένο σώμα".

"'Ερχονται τζιχαντιστές" υπερθεματίζουν κάποιοι, και κάποιοι άλλοι, πιο "σοβαροί και ψαγμένοι" διατυπώνουν με σοβαρότητα (τρομάρα μας) ότι σε περίπτωση πολέμου, δεν θα χρειαστεί να μπει μέσα ο Τούρκος, αλλά θα κάνουν τη δουλειά από εδώ, οι φυτεμένοι "λαθροεισβολείς". Κάπως έτσι δημιουργούνται οι αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του κράτους μας, το οποίο όμως εξακολουθεί να έχει και στρατό και δυνάμεις ασφαλείας και τις λοιπές αναγκαίες υπηρεσίες. Πάντα υπάρχει διαθέσιμο στο διαδίκτυο ένα ανώνυμο βίντεο, από ανώνυμη πηγή που δείχνει έναν δήθεν εξτρεμιστή να δηλώνει ότι θέλει να μας διώξει από τη χώρα μας.

Είναι εντυπωσιακό (αλλά εξηγήσιμο ...) το πώς στη χώρα μας, με υψηλά ποσοστά λειτουργικού αναλφαβητισμού και ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά ψηφιακού αναλφαβητισμού, διακινούνται αυτές οι αηδίες. Ο αναλφάβητος καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν. Είναι πρόθυμος να χωνέψει κάθε τερατολογία, αγνοώντας τις επίσημες πηγές που λένε ακριβώς τα αντίθετα. Κάτι σαν το σκίσιμο του μνημονίου ή το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Αν ήμουν πράκτορας του εχθρού θα φρόντιζα να διακινήσω ακριβώς αυτά που θα έκαναν έναν έλληνα "πατριώτη" να ουρλιάξει : "είμαστε υπό εισβολή", "έρχονται λαθροεισβολείς, κακοί μουσουλμάνοι που δεν θέλουν με τίποτα να ενσωματωθούν". Θα πετύχαινα ταυτόχρονα να αμφισβητήσω την κυβέρνηση της χώρας, να δημιουργήσω προσκόμματα στην πολιτική της, να διασπάσω το εσωτερικό μέτωπο, να διχάσω τους έλληνες, να εμποδίσω την εφαρμογή μιας συνεκτικής και σωστής πολιτικής.

"Μόλις αντέδρασε ο έλληνας στα Βρασνά, έδιωξες του εισβολείς" είπαν κάποιοι χαρωπά. Οι "εισβολείς" βέβαια, δεν έφυγαν από τη χώρα, πήγαν απλώς σε άλλη γειτονιά. Φορτώθηκε το πρόβλημα σε άλλους συμπολίτες μας. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό ακριβώς σημαίνει διάσπαση της εθνικής συνοχής και εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση και ναρκοθέτηση της κυβερνητικής δράσης. Ότι ακριβώς θα ήθελε ένας εξωτερικός εχθρός.

Εις το όνομα του πατριωτισμού, οφείλουμε, επιτέλους να σοβαρευτούμε, ατομικά και συλλογικά. Οφείλουμε να να συνταχθούμε πίσω από την εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου και να κλείσουμε πρώτα από όλα τα στόματά μας. Να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της, να στηρίξουμε την πολιτική της και να αναμείνουμε τα αποτελέσματα. Ας θυμηθούμε ότι η ατομική δράση των "πατριωτών" στα Ίμια δεν μας βγήκε σε καλό. Ας κατανοήσουμε ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό, συνιστά διεθνές και σύνθετο παίγνιο, το οποίο ουδείς από εμάς μπορεί πλήρως να αντιληφθεί. Ως γνήσιοι ελληναράδες, ας πάψουμε στο όνομα της δήθεν εθνικής μας περηφάνιας, να προσπαθούμε να φορτώσουμε το πρόβλημα στον διπλανό μας, όπως ακριβώς κάναμε με τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, απαιτώντας να κόψουν τον μισθό του άλλου και όχι τον δικό μας. Αν δεν χωνεύετε τον Χρυσοχοϊδη ή το Μητσοτάκη, βρείτε άλλο λόγο να τους κράξετε. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με κραυγές.

Είναι κρίμα οι εγχώριοι "πατριώτες" ή "ρεαλιστές" ή "έξυπνοι" να διαλαλούν ότι ακριβώς θα ήθελε ο εξωτερικός εχθρός να πιστέψουμε για να καμφθεί το ηθικό μας και να μαλώσουμε με τον διπλανό μας. Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών και ονομάζεται διχασμός .... καθόλου πρωτότυπο, καθόλου πρωτοφανές.