Η χώρα θα πορεύεται χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση - Free Sunday
Η χώρα θα πορεύεται χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση
Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα εσωτερικά αλλά και εξωτερικά προβλήματα, στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν μόνο θλιβερές τακτικές υπονόμευσης των πολιτικών τους αντιπάλων, που όμως καταλήγουν στην υπονόμευση της ίδιας της χώρας.

Η χώρα θα πορεύεται χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση

Νομίζω ότι είναι οριστικό. Η χώρα θα πορεύεται πλέον χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2012, εν μέσω μνημονιακής κρίσης, βρέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και τι έκανε; Καταψήφιζε τα πάντα, δίχαζε στους δρόμους, ύβριζε τον πολιτικό αντίπαλο.

Το 2015 ανέλαβε την εξουσία, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Στα κηρύγματα μίσους και διχασμού απλώς πρόσθεσαν και τη μόνιμη ακυβερνησία, αφού ποτέ δεν είχαν σχέδιο, ενώ η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση έγιναν η καθημερινότητά τους. (Για όλα αυτά έχασαν εύκολα την εξουσία φυσικά, αλλά δεν το βλέπουν έτσι).

Σήμερα, πάλι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, είναι φανερό ότι όχι μόνο δεν συνετίστηκαν από την αποτυχημένη διαδρομή τους αλλά έγιναν χειρότεροι. Δείτε το χάος που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην προανακριτική για τη σκευωρία της Novartis. Τα τινάζουν όλα στον αέρα μέσω Πολάκη-Τζανακόπουλου.

Την ώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα εσωτερικά προβλήματα, όπως της οικονομικής ανόρθωσης και του εκσυγχρονισμού του κράτους, αλλά και εξωτερικά, όπως τα κύματα μεταναστών και την τουρκική προκλητικότητα, στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν μόνο θλιβερές τακτικές υπονόμευσης των πολιτικών τους αντιπάλων, που όμως καταλήγουν στην υπονόμευση της ίδιας της χώρας.

Όλα αυτά (και πολλά άλλα) τα κάνουν παραμερίζοντας την κρισιμότητα των καιρών και αυτό δείχνει ότι είναι πάντοτε επικίνδυνοι. Δεν μπορούμε ως κοινωνία να περιμένουμε τίποτα πλέον από αυτούς. Ξέρουμε πια ότι ούτε μπορούν μα ούτε και ενδιαφέρονται να είναι χρήσιμοι.

Το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανος να δημιουργήσει και να είναι κοινωνικά και πολιτικά ωφέλιμος είναι απλό: Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει το πολιτικό μέγεθος της θέσης του, επιτέλους ας το λέμε. (Ηγέτης που ψεύδεται συνεχώς, διαιρεί την κοινωνία και δεν έχει σχέδιο για τίποτα δεν είναι ηγέτης.)

Και εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθούν ανίκανοι στο να εκθρονίσουν έναν τέτοιον παρακμιακό και άχρηστο για τα κοινά ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων. Γιατί τότε μένει μόνο η ελπίδα να γεννηθεί κάτι άλλο στην κεντροαριστερά, που όμως προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Και όσο δεν φαίνεται, θα ζούμε την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη στο Κίνημα Αλλαγής κάνουν χρήσιμη αντιπολίτευση: Δείτε τη στάση τους στην ψήφο των αποδήμων ή την παρέμβασή τους στις προκλητικές χρεώσεις των τραπεζών, στις οποίες αντέδρασε αμέσως η κυβέρνηση και ανεστάλησαν. Με μια τέτοια αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ του «όχι σε όλα» θα απομονώνεται διαρκώς.