Επιχείρηση ευνουχισμού της αστυνομίας μπρος στις εκκενώσεις των καταλήψεων - Free Sunday
Επιχείρηση ευνουχισμού της αστυνομίας μπρος στις εκκενώσεις των καταλήψεων

Επιχείρηση ευνουχισμού της αστυνομίας μπρος στις εκκενώσεις των καταλήψεων

Μία σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το βράδυ της Παρασκευής, που διάφορες ομάδες επιχείρησαν να κάνουν αυτό το οποίο έκαναν κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Την Αθήνα θερινή.

Αλλά απέτυχαν.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν τέτοια που απέτρεψε το κακό.

Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την επιτυχία της αποκατάστασης της τάξης στα Εξάρχεια, υπέστησαν μία δεινή ήττα.

Ουσιαστικά θα επρόκειτο για μία ήττα της κυβέρνησης, η οποία θα δικαιολογούσε αναδρομικά την κατάσταση την οποία βίωνε η Αθήνα κάθε τέτοιο βράδυ τα προηγούμενα χρόνια.

Η ήττα όμως δεν ήλθε.

Η απόδοση από τον ΣΥΡΙΖΑ της επιτυχίας στην χρήση αστυνομικής βίας έχει δύο στόχους.

Ο πρώτος είναι να ερμηνεύσει απέναντι στην ανακουφισμένη κοινή γνώμη γιατί δεν υπήρχε τέτοιο αποτέλεσμα τα χρόνια της εξουσίας του.

Ο δεύτερος είναι να προσπαθήσει να ευνουχίσει την αστυνομία, έτσι ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ...λιγότερη βία.

Η δεύτερη παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική λίγο μετά το τελεσίγραφο για εκκένωση των καταλήψεων το οποίο έληξε την προηγούμενη Πέμπτη.

Αν όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αστυνομία, είναι προφανές ότι θα επηρεασθεί η επιχειρησιακή επάρκεια. Ουσιαστικά προετοιμάζει την αστυνομία για την υποδοχή που θα έχει στην επιχείρηση “εκκενώσεις καταλήψεων”.

Υπήρξαν περιπτώσεις που η αστυνομία υπερέβη τα πρωτόκολλα επιχειρησιακής δράσης;

Αυτό είναι κάτι που θα κριθεί αρμοδίως. Από όλα τα αρμόδια δικαστικά όργανα στα οποία μπορούν να προσφύγουν οι θιγέντες και από τον συνήγορο του πολίτη.

Μέχρι στιγμής τέτοια καταγγελία δεν υπήρξε και στον συνήγορο του πολίτη προσέφυγε η ΕΛΑΣ και όχι αυτοί οι οποίοι υπέστησαν τον καταγγελλόμενο εξευτελισμό. Και ο οποίος μάλιστα δεν ήταν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, αλλά μετά.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τοποθετεί σωστά το θέμα, όταν λέει ότι «ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία».

Ας μιλήσει λοιπόν για το συγκεκριμένο περιστατικό που αποτυπώθηκε στην κάμερα. Γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Αλλιώς η τελετή του ευνουχισμού θα έλθει.

Κι ας ρωτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ κατά πόσο η “μπαχαλοποίηση” της Αθήνας μετά από κάθε Πολυτεχνείο και κάθε επέτειο Γρηγορόπουλου, οφειλόταν στο ότι η αστυνομία προστάτευε τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτών που έσπαζαν την Αθήνα.

Στη σύγκρουση του δικαιώματος στην προστασία αυτού που έβλεπε το μαγαζί του να καίγεται και αυτού ο οποίος δεν ανταποκρινόταν στις ευγενικές παρακλήσεις να μείνει ακίνητος έτσι ώστε να συλληφθεί, ποιον προστάτευε;