Τσακίστε τη νοοτροπία της Μεταπολίτευσης! - Free Sunday
Τσακίστε τη νοοτροπία της Μεταπολίτευσης!
Αν δεν συντριβεί η νοοτροπία της Μεταπολίτευσης και δεν σαρωθεί το ασήμαντο από την ποιότητα σκέψης και πράξης, η Ελλάδα θα ματαιοπονεί και θα βολοδέρνει σε έναν κύκλο ευτέλειας και ανεπάρκειας.

Τσακίστε τη νοοτροπία της Μεταπολίτευσης!

Συγκρατήστε, παρακαλώ, δύο λέξεις: «μεταπολίτευση» και «νοοτροπία». Η μία περιγράφει την άλλη. Η Μεταπολίτευση ξεκίνησε το 1981 και είναι εξολοκλήρου έργο διαμόρφωσης νοοτροπίας ενός ολόκληρου λαού από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Επέβαλε ένα πολιτικό σύστημα-δυνάστη, μέσα από το οποίο ξεχαρβαλώθηκαν τα πάντα: θεσμοί, κανόνες, ατομική ευθύνη, δικαιοσύνη, κόμματα, συνδικάτα, δράσεις πολιτών. Όλα μπήκαν σε ένα κομματικό μίξερ που ισοπέδωσε εντελώς αξίες και ήθη. Όλα έγιναν επιτρεπτά, όλα ήταν νόμιμα και παράνομα μαζί, σημασία δεν είχε πια ο τρόπος αλλά το πώς θα βολευτεί κανείς.

Μέσα σε αυτόν τον δυσώδη χυλό της Μεταπολίτευσης βλέπουμε ένα βρομερό ποδόσφαιρο και κόμματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν τους εκφραστές του, όσους δηλαδή καταστρέφουν ένα σπουδαίο κοινωνιολογικά άθλημα.

Μέσα στον ίδιο δυσώδη χυλό ακούμε στην Ανακριτική για τη Novartis από εν ενεργεία εισαγγελείς ότι η Δικαιοσύνη έστηνε πολιτικές διώξεις χωρίς στοιχεία ή κάλυπτε «ημετέρους».

Το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει επιφέρει τεκτονικές αντιδράσεις και να μαζεύουν με εντάλματα από τα σπίτια τους τους υπεύθυνους εμπλεκόμενους (δημοσιογράφους, πολιτικούς, δικαστικούς) που συνεργάζονταν για τα χυδαία ψεύδη, κι όμως: ουδείς ασχολείται, λες και αφορά τη λειτουργία μιας χώρας κάπου μακριά στην Αφρική.

Απέναντι σε αυτόν τον βρομερό σε οσμές χυλό μιας Μεταπολίτευσης που συνεχίζεται, το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Θέλει μόνο να επανεκλέγεται, κι ας είναι η χώρα από πνευματική άποψη ένας ερειπιώνας αμάθειας, ανεπάρκειας και βαθιάς ανηθικότητας, στην οποία εμπλέκονται λειτουργικά οι πάντες.

Υπό αυτή την έννοια, τι να πει κανείς για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τον Σαμαρά που κάνει νάζια, τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βοηθά πουθενά τη χώρα, τα μέσα ενημέρωσης που βολοδέρνουν στην ασημαντότητα, μια ασημαντότητα που προβάλλεται καθημερινά δηλητηριάζοντας τις ζωές μας;

Αν δεν συντριβεί η νοοτροπία της Μεταπολίτευσης και δεν σαρωθεί το ασήμαντο από την ποιότητα σκέψης και πράξης, η Ελλάδα θα ματαιοπονεί και θα βολοδέρνει σε έναν κύκλο ευτέλειας και ανεπάρκειας.

Για να το επιτύχουμε, θα πρέπει κάθε ευκαιρία να αξιοποιείται στο έπακρο. Τσακίστε το ποδόσφαιρο των σαλτιμπάγκων και στείλτε στο σκαμνί όλους όσοι δούλευαν με τον Παπαγγελόπουλο για να μετατρέψουν τη Δικαιοσύνη σε κομματικό φέουδο!

Εξηγήστε δε στους πολίτες το βαθύ νόημα μιας νέας εποχής, που μόνο έτσι μπορεί να ξεκινήσει! Να είστε αμείλικτοι και οι πολίτες θα στηρίξουν.