Διαπραγματεύονται για τον εαυτό τους - Free Sunday
Διαπραγματεύονται για τον εαυτό τους

Διαπραγματεύονται για τον εαυτό τους

Οι αντιρρήσεις που εκφράζουν διάφοροι υπουργοί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδοθούν μόνο στις ιδεολογικές αγκυλώσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από αυτές τις αντιρρήσεις βρίσκεται τις περισσότερες φορές μία διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται σε προσωπική βάση και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. 

Άλλοι διαπραγματεύονται μέσω της προβολής των αντιρρήσεων τους τη θέση τους στην κυβέρνηση, ενώ άλλοι διεκδικούν αντισταθμιστικά οφέλη που μπορεί να έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση μικρών ή μεγάλων συμφερόντων ή και τη δική τους δικτύωση στα κυκλώματα τα οποία συνήθιζαν να καταγγέλλουν, με το αζημίωτο. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και καταλήγει πάντα στην καταβολή μικρότερου τιμήματος για τις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ. 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες υποβαθμίζουν πλέον τον στόχο των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις και δίνουν την έμφαση σε πρόστιμα που αποφεύγει η ελληνική πλευρά για παράνομες κρατικές ενισχύσεις ή στις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον από τους ιδιώτες επενδυτές. 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν έναντι ανταλλαγμάτων μία πολιτική την οποία δεν πιστεύουν, υπονομεύοντας έτσι την αξιοπιστία και την οικονομική προοπτική της χώρας.