Ασθενείς και ασθενέστεροι - Free Sunday
Ασθενείς και ασθενέστεροι

Ασθενείς και ασθενέστεροι

Συγκλονιστικά στοιχεία, που δείχνουν μια εντελώς ζοφερή εικόνα για τη δημόσια υγεία, παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Αναμονή μηνών για μια ακτινοθεραπεία, παλιά και άχρηστα μηχανήματα, ελλείψεις προσωπικού και άλλα πολλά που συνθέτουν ένα σκηνικό διάλυσης, αν όχι κατάρρευσης.

Από τα προβλήματα του εθνικού συστήματος υγείας υποφέρουν πρωτίστως οι φτωχότεροι, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση που κέρδισε δυο φορές τις εκλογές με κεντρικό σύνθημα την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" βρίσκεται απέναντι στις αντιφάσεις της και στις ευθύνες της για την επιδείνωση της κατάστασης.

Όσοι έχουν εμπειρία από δημόσιο νοσοκομείο, γνωρίζουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν διαρκώς προς το χειρότερο. Ο,τι σώζεται είναι χάρη στην αυταπάρνηση και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης κάποιων κακοπληρωμένων εργαζόμενων που υπερβαίνουν τις δικές τους δυσκολίες για να προσφέρουν σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αλλά αυτό δεν είναι πολιτική και δεν το πιστώνεται η κυβέρνηση που δεν δείχνει να έχει ούτε σχέδιο ούτε γνώση ούτε βούληση για μεταρρυθμίσεις που θα έσωζαν ζωές και θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των ασθενέστερων στο όνομα των οποίων εξακολουθεί να καταγγέλλει την αντιπολίτευση, τη διαπλοκή κοκ.