Προβλημάτισε αλλά έβαλε βάσεις πρόκρισης ο ΠΑΟΚ - Free Sunday
Προβλημάτισε αλλά έβαλε βάσεις πρόκρισης ο ΠΑΟΚ

Προβλημάτισε αλλά έβαλε βάσεις πρόκρισης ο ΠΑΟΚ

Προβάδισμα πρόκρισης αλλά ταυτόχρονα καμπανάκι κινδύνου ήταν για τον ΠΑΟΚ το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, καθώς απέσπασε 1-1 στο Κίεβο από την Ολίμπικ Ντόνετσκ έχοντας όμως μία προβληματική εικόνα.

Λίγο νωρίτερα ο Πανιώνιος έχανε με 1-0 από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία του και τις πιθανότητες που του αναλογούν, καθώς αφενός είχε καλή παρουσία και ευκαιρίες να σκοράρει και αφετέρου οι Ισραηλινοί, που κυριάρχησαν μόνο στο διάστημα που ακολούθησε το γκολ που πέτυχε ο Κιάρτασον στο 48’, δεν έδειξαν πως αποτελούν μια σαφώς ανώτερη του Πανιωνίου ομάδα.

Στο Κίεβο, απέναντι σε μια ομάδα χωρίς εμπειρία, ειδικό βάρος και ποιότητα ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Η ενδεκάδα που παράταξε ο Στανόγεβιτς, αποτελούμενη από 11 ξένους, παρ’ ότι περιλάμβανε παίκτες που βρίσκονταν και πέρυσι στην ομάδα, με την προσθήκη του εξαιρετικού Ρέι κάτω από τα δοκάρια και του Μακ,  δεν είχε συνοχή και δεν έδειξε καμία βελτίωση στην αμυντική της εικόνα σε σχέση με τα φιλικά.

Ελάχιστα πράγματα συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή αλλά έλειπαν οι αυτοματισμοί και οι εμπνεύσεις για να γίνει επικίνδυνος απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των Ουκρανών, ενώ από τους παίκτες της Ολίμπικ, πλην του Μοχά, έλειπε η απαραίτητη ποιότητα ώστε να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά προβλήματα του ΠΑΟΚ. Ένα σουτ-άουτ του Κρέσπο από πολύ πλεονεκτική θέση, μετά από εκτέλεση κόρνερ, στο 16’ ήταν η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ, μία πολύ ωραία ενέργεια του Μοχά και επικίνδυνη σέντρα που απομάκρυνε ο Ρέι, ο απολογισμός της Ολίμπικ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ανάλογη χαμένη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Πρίγιοβιτς δεν πρόλαβε οριακά το γύρισμα του Μακ, αλλά η Ολίμπικ απάντησε με γκολ, στο 49’, με κεφαλιά του Μπιλένκι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπογκντάνοβ. Μέχρι να συνέλθει ο ΠΑΟΚ οι Ουκρανοί είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Ρέι δήλωσε «παρών» σε αμφότερες, για να έρθει η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ στο 59’ μετά από υπέροχο σόλο, ξεκινώντας από την πλάγια γραμμή και περνώντας τρεις παίκτες, και πλασέ του Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος μόλις είχε περάσει στην αναμέτρηση, μαζί με τον Μπίσεσβαρ, και η παρουσία τους ήταν αρκετή για να «γλυκάνει» το παιχνίδι του Δικέφαλου του Βορρά.

Κάτι, όμως, που δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο φινάλε οι Ουκρανοί είχαν σαφώς περισσότερες δυνάμεις και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για το 2-1, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς πολλές συγκινήσεις και με τον Κράβτσενκο να αναγκάζει τον Μαχαράτζε σε μία εντυπωσιακή επέμβαση, προκειμένου να αποσοβήσει ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αυτογκόλ.

Ολίμπικ: Μαχαράτζε, Νιεμτσανίνοβ, Λούκιαντσουκ, Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Μπογκντάνοβ, Τσιμπαλιούκ, Σεστακόβ, Χομουτόβ (69' Μιχαλιόβ), Μοχά (64' Μιχουνόβ), Μπιλένκι (78' Σόντεϊ)

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάχοβ (55' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (55' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς, Μακ (81' Πέλκας).