Αξιοπρεπής εμφάνιση, το βλέμμα στο Europa League για ΑΕΚ - Free Sunday
Αξιοπρεπής εμφάνιση, το βλέμμα στο Europa League για ΑΕΚ

Αξιοπρεπής εμφάνιση, το βλέμμα στο Europa League για ΑΕΚ

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ στην Μόσχα, όπου ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την ΤΣΣΚΑ, με 1-0, και πάλι με γκολ από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε διάταξη και πρόσωπα, η ΑΕΚ στάθηκε καλά απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με στόχο να διαφυλάξει τα κεκτημένα της Αθήνας και χωρίς να παίρνει ρίσκα, αλλά το γκολ που θα μπορούσε να φέρει σε καταστάσεις πίεσης τους Ρώσους δεν ήρθε ποτέ.

Ο Μάνταλος στο 10’ είδε τον Ακινφέεβ να αποκρούει το σουτ του, ενώ ο Ρώσος τερματοφύλακας απέτρεψε την ΑΕΚ από το να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την ΤΣΣΚΑ, με γκολ στο τέλος του ημιχρόνου δηλαδή, πιάνοντας την κεφαλιά του Γιόχανσον από ευνοϊκή θέση.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε εκ νέου να φτάσει στο γκολ, ωστόσο και πάλι ο Ακινφέεβ ήταν εκείνος που δεν επέτρεψε στο παιχνίδι να αποκτήσει… ενδιαφέρον, βγάζοντας στο 25’ το πολύ καλό σουτ του Γιόχανσον, όταν ακούμπησε οριακά την μπάλα ώστε να κατευθυνθεί στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα του, ενώ στην επαναφορά ο Κλωναρίδης έφτασε πρώτος στην μπάλα ωστόσο την έστειλε ψηλά άουτ. Κι από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει τελικά τιμωρήθηκε και πάλι με τον ίδιο τρόπο, με γκολ από κόρνερ, με τον Μπερεζούτσκι να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Νάτχο να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στο 74’.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η διάθεση που έδειξε ο Γιακουμάκης, που κατάφερε να απειλήσει τον Ακινφέεβ σε δύο περιπτώσεις.

Πλέον η ΑΕΚ περιμένει να μάθει την Παρασκευή τον αντίπαλό της στα προκριματικά του Europa League.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεβ, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Σενίκοβ, Τζαγκόεβ (72' Νάτχο), Γκολοβίν (81' Μιλάνοβ) , Τσάλοβ (69' Ολανάρε), Βιτίνιο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77' Γιακουμάκης), Λιβάια.