Με γκολάρες από Μακ και Τσίμιροτ χωρίς άγχος στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ - Free Sunday
Με γκολάρες από Μακ και Τσίμιροτ χωρίς άγχος στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Με γκολάρες από Μακ και Τσίμιροτ χωρίς άγχος στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στην Ολίμπικ Ντόνετσκ, καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο και θα είναι στους ισχυρούς της αυριανής κλήρωσης για τα πλέι οφ του Europa League.

Με τον Μπίσεσβαρ αντί του Σαχόβ να είναι η μοναδική αλλαγή του Στανόγεβιτς σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο καλός οργανωτικά και άρχισε να αυξάνει την πίεσή του μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, που διεξήχθη μπροστά σε περίπου 15.000 οπαδούς του στην Τούμπα.

Ο βαρύς ακόμα Πρίγιοβιτς έχασε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης, ωστόσο στο 25’ ο Μακ σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ στην επίσημη επιστροφή του στην Τούμπα. Ο Μπίσεσβαρ τον βρήκε γρήγορα στα αριστερά μετά την πρώτη πάσα από την άμυνα και ο Μακ άρχισε να συγκλίνει προς το κέντρο της περιοχής αποφεύγοντας όποιον αντίπαλο πήγε πάνω του, νικώντας και τον Μαχαράτζε από κεντρική θέση στην περιοχή.

Όλα έδειχναν πιο εύκολα πλέον για τον ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Τσίμιροτ έτρεχε με την μπάλα από το κέντρο, απέφυγε δύο αντιπάλους, και εξαπέλυσε ένα από τα γνωστά, εντυπωσιακά του σουτ, νικώντας για δεύτερη φορά τον Μαχαράτζε, που έμεινε… άναυδος, από απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων.

Πέραν των δύο γκολ, το άλλο καλό στοιχείο του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν η καλή ανασταλτική του λειτουργία. Ελάχιστα πράγματα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ κυρίως να διαχειρίζεται το υπέρ του σκορ, να δημιουργεί και άλλες ευκαιρίες αλλά να του λείπει η καλή τελική ενέργεια ώστε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας (72' Σαχόβ), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (66' Ενρίκε), Κάμπος (82' Πέλκας), Μακ, Πρίγιοβιτς.

Ολίμπικ Ντόνετσκ: Μαχαράτζε, Λουκιαντσούκ (46' Μιχούνοβ), Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Νιεμτσανίνοβ, Μπογκντάνοβ, Τσιμπαλιούκ, Σεστακόβ, Χομουτόβ, Μοχά , Μπιλένκι (71' Μιχάλοβ)