Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε αργά, 1-1 στη Λαμία - Free Sunday
Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε αργά, 1-1 στη Λαμία

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε αργά, 1-1 στη Λαμία

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε και στη Λαμία το σερί των αρνητικών εκτός έδρας αποτελεσμάτων, καταφέρνοντας στο τέλος να πάρει την ισοπαλία 1-1 από την τοπική ομάδα.

Ήταν το τέταρτο παιχνίδι στην επαρχία χωρίς νίκη για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία μετά το κακό της ξεκίνημα αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών των υπόλοιπων «μεγάλων» για να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή.

Ο βασικός λόγος γι’ αυτό ήταν πως ο Παναθηναϊκός δεν συνέχισε από εκεί που το άφησε την περασμένη Δευτέρα, όταν με επίδειξη θέλησης και υπερπροσπάθεια πήρε τη νίκη επί της Λάρισας στις καθυστερήσεις. Στη Λαμία ο Παναθηναϊκός ήταν άνευρος, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και γενικά κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο ξεκίνημα, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν καλά στημένη, έτρεξε πολύ και ανταμείφθηκε με το γκολ που σημείωσε. Ανταμείφθηκε, εφόσον και η Λαμία δεν έκανε πολλά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, ωστόσο προσπαθούσε περισσότερο και στο 37’ από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι ο Βασιλαντωνόπουλος έπιασε το σουτ, ο Χουλτ, μπροστά από το τέρμα, έδιωξε με κεφαλιά ψαράκι, η μπάλα χτύπησε με δύναμη στον Κουλιμπαλί και επέστρεψε προς την εστία, με τον Χουλτ να αποτυγχάνει να την διώξει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ ήταν και το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο ενός πολύ φτωχού σε θέαμα ημιχρόνου.

Οι «πράσινοι» τα άκουσαν για τα καλά από τον Ουζουνίδη στο ημίχρονο, όπως ομολόγησε και ο Μολίνς μετά το τέλος της αναμέτρησης, και στο δεύτερο μέρος βγήκαν πιο αποφασισμένοι και με περισσότερη διάθεση. Όπως βγήκαν και με πιο επιθετικό σχήμα, καθώς ο Ουζουνίδης συνειδητοποίησε πως δεν χρειαζόταν δίδυμο Κουρμπέλη-Ρέις απέναντι σε μία ομάδα που ούτε την μπάλα είχε διάθεση να κρατήσει, ούτε να βγει οργανωμένα στην επίθεση. Με τους Μουνιέ, Καμπέσας και τον νεαρό Πίσπα να περνούν σταδιακά στην αναμέτρηση, τον Χίλιεμαρκ και τον Βιγιαφάνιες να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ο Παναθηναϊκός αύξανε διαρκώς την πίεσή του, αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας και να μπει με αξιώσεις στην περιοχή της.

Έτσι μπήκε το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να μην έχει δημιουργήσει «καθαρή» ευκαιρία, ωστόσο αποδείχτηκε πως του αρκούσε μία, όταν στο 85’ ο Βιγιαφάνιες πέρασε την πρώτη επιτυχημένη κάθετη της ομάδας του στην αναμέτρηση και ο Μολίνς πλάσαρε ιδανικά τον Παπαδόπουλο στην έξοδο για το 1-1. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός απέκτησε την ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι, καθώς και η Λαμία έψαξε το γκολ της νίκης και δημιουργήθηκαν χώροι, ωστόσο ο Μολίνς δεν έκανε σωστή τελική επιλογή στην πρώτη προσπάθεια με καλές προϋποθέσεις, ενώ στην δεύτερη γύρισε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή και σούταρε, ωστόσο η μπάλα κατευθύνθηκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα (60’ Κουτρουμάνος), Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (86’ Ντακόλ).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος (70’ Πίσπας), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (62’ Καμπέσας), Μολίνς.