Στα ένδικα μέσα στράφηκε η υπεράσπιση Κουφοντίνα - Free Sunday
Στα ένδικα μέσα στράφηκε η υπεράσπιση Κουφοντίνα

Στα ένδικα μέσα στράφηκε η υπεράσπιση Κουφοντίνα

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, εξετάζεται σήμερα το αίτημα για αναβολή ή διακοπή στην έκτιση της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα, το οποίο κατέθεσαν χθες συνήγοροί του, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, επικαλούμενοι τον κίνδυνο ανήκεστης βλάβης της υγείας του.

Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, που υπογράφεται από την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ και τον κ. Θέμη Σοφό, οι οποίοι αναμένεται να παραστούν αμφότεροι στη σημερινή διαδικασία, υποβλήθηκε χθες και με αυτό επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη.

Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας και εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα προς το Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της μεταγωγής του καταδικασθέντος σε 11 φορές ισόβια για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν.

Το αίτημα αυτό ενδέχεται να απασχολήσει σήμερα η αύριο το δικαστικό συμβούλιο του πρωτοδικείου της Λαμίας.