Χούμπελ: Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον - Free Sunday
Χούμπελ: Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον

Χούμπελ: Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον

«Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο Αυστριακός δικηγόρος ζήτησε από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους ιδιοκτήτες των ομάδων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλώντας σε συστράτευση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Οπως διευκρίνισε, η αναφορά του προς τη FIFA θα είναι αυστηρή και εναπόκειται στην παγκόσμια συνομοσπονδία να λάβει την τελική απόφαση.

«Μετά από τις πολλές φορές που ήρθαμε εδώ, έχουμε την αίσθηση πως αρκετοί παράγοντες δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν, αλλά κοιτούν μεμονωμένα προς το συμφέρον τους. Δεν κοιτούν το καλό του ποδοσφαίρου, όπως θέλει και λέει η FIFA», σχολίασε ο κ. Χούμπελ.

«Όλα όσα συνέβησαν ήταν απαράδεκτα. Βλέπουμε καθημερινά τις εξελίξεις. Πώς να φέρεις παιδιά σε γήπεδο με όπλα και έξω να πέφτουν βόμβες; Τα σωστά βήματα πρέπει να υλοποιηθούν απ' όλους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα αγκαλιάσουν όλοι. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείo», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, η συζήτηση με τον υφυπουργό τον έπεισε πως «η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει. Η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου είναι άλλο πράγμα. Εδώ όμως διακυβευόταν η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, γι΄ αυτό ελήφθη η απόφαση διακοπής. Συζητήσαμε για το πώς μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να βρουν λύσεις για το θέμα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα βρουν την κατάλληλη».

«Θα πρέπει να υπάρχει δήλωση δέσμευσης, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ναι, ο στόχος είναι η νίκη, αλλά όχι με όπλα και απειλές. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Ούτε για την Εθνική. Αναρωτιέμαι, πώς γίνεται οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω να τα κάνουν όλα σωστά και εδώ να υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Συνθήκες που βλάπτουν τα παιδιά και τους νέους της υπέροχης χώρας σας», συνέχισε.

«Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά στη FIFA. Η αναφορά αυτή δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση και ουράνια τόξα. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η απόφαση της FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορούν να επιβληθούν. Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας. Τελειώνοντας, σας λέω πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Πρέπει να σταματήσει η βία για να αρχίσουν πάλι οι αγώνες. Η Πολιτεία δεν επεμβαίνει, αλλά είναι δικαιοδοσία της η εθνική ασφάλεια».

Για το εάν υπάρχει κάποια ένδειξη για την ποινή είπε ότι «τα μέτρα θα ληφθούν από τους αρμόδιους στην Ελλάδα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Στο τέλος, είναι στην αρμοδιότητα της FIFA να δεχθεί τα όσα γίνονται και το πόσο θα ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές».

Για τις αποφάσεις των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων σχολίασε πως «αν κριθούν ανεπαρκή θα υπάρξει παρέμβαση», ενώ για τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη είπε: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει άδεια γήπεδα. Όλοι θέλουν να παίζονται αγώνες. Δεν απάντησα για το θέμα της συγγνώμης. Είναι στο θέμα του δικαστή. Αν είχε συμβεί στη Γερμανία, θα υπήρχαν πολύ αυστηρές ποινές. Αγαπάμε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό σας και είστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά πρέπει να συμμορφωθείτε αν θέλετε να μείνετε στην οικογένειά μας».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η αναφορά του ανέφερε: «Υπολογίζω σε δέκα ημέρες, μέσα στον Μάρτιο. Το πότε θα ασχοληθεί η FIFA δεν το γνωρίζω».