Η ΕΠΟ τώρα πρόθυμη για δεσμεύσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit - Free Sunday
Η ΕΠΟ τώρα πρόθυμη για δεσμεύσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit

Η ΕΠΟ τώρα πρόθυμη για δεσμεύσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit

Έξι δεσμεύσεις προς τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, τη FIFA και την UEFA, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit εμφανίζεται πρόθυμη να αναλάβει η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο ιστότοπος gazzeta.gr.

Στον πυρήνα των προτάσεων είναι η αυστηροποίηση των ποινών αλλά και των διαδικασιών επιβολής τους, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο τους, το οποίο δεν έχει σταλεί ακόμη.

Οι δεσμεύσεις είναι οι εξής:

  1. Συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής στην ΕΠΟ, η οποία κάθε εβδομάδα θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και εμπρηστικών δηλώσεων ή και αναφορών social media ακόμα και θα ενημερώνει άμεσα τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου αλλά και την Επιτροπή Δεοντολογίας.
  2. Επανεξέταση όλων των κανονισμών λειτουργίας του ποδοσφαίρου με θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για την καταπολέμηση φαινομένων βίας.
  3. Κατάργηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως Δικαστηρίου απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης σε τρίτο βαθμό, κάτι που ζητάει και ο Βασιλειάδης, όπως ήθελε και την αυστηροποίηση των ποινών για τη βία.
  4. Αυστηρό πλαίσιο χορήγησης μίας μόνο αναβολής κατά την εκδίκαση υποθέσεων, σε όλα ανεξαιρέτως τα Δικαστικά Όργανα και μόνο για σπουδαίο λόγο, αξιολογούμενο κατά την απόλυτη και κυρίαρχη κρίση του Δικαστικού Οργάνου. Και αυτό είχε ζητηθεί από τον Βασιλειάδη.
  5. Μεταφορά της αρμοδιότητας της διερεύνησης δυσμενών κρίσεων από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις Πειθαρχικές Επιτροπές. Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν αρμοδιότητα των πειθαρχικών οργάνων και το περασμένο καλοκαίρι με «σφραγίδα» FIFA - UEFA – Bασιλειάδη μεταφέρθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
  6. Έλεγχος και αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των αντίστοιχων οργάνων του ποδοσφαίρου, που διοργανώνουν, κατ' εκχώρηση της αρμοδιότητας από την ΕΠΟ, επίσημες διοργανώσεις (Super League, Football League, Ε.Π.Σ. κ.ά..).