Πέθανε Κώστας Πολίτης - Free Sunday
Πέθανε  Κώστας Πολίτης
Ο Κώστας Πολίτης ανάμεσα στους παίκτες της εθνικής που κατέκτησε το Ευρωμπασκετ, πέρυσι στην επέτειο των 30 χρόνων

Πέθανε Κώστας Πολίτης

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο προπονητής της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Eurobasket του 87 Κώστας Πολίτης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Κώστας Πολίτης είχε γεννηθεί στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή. Αφού πέρασε από ακαδημίες μικρών, βρήκε θέση στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967, και συμμετείχε στο Προολυμπιακό Τουρνουά και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 1964 και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1967, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πολίτης ήταν αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων και η δικτατορία απαγόρευσε τη συμμετοχή του στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδος ενώ απομακρύνθηκε και από τον ΟΤΕ, όπου δούλευε.

Ανέλαβε τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ομάδα Ανδρών το 1982, έχοντας περάσει από τους Παίδες και τους Εφήβους.

Το 1986 η Εθνική του Πολίτη κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, όπου πήε την 10η θέση μεταξύ των 24 ομάδων και ο Νίκος Γκάλης στέφεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Την επόμενη χρονιά η Εθνική με τον Πολίτη κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

Μετά συνέχισε να προπονεί την Εθνική Ανδρών μέχρι το 1988, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, για να κλείσει την καριέρα του στη Νήαρ Ηστ Καισαριανής.