Η Εθνική αναζητά αυτοπεποίθηση για να περάσει στους "8" του μουντιάλ μπάσκετ - Free Sunday
Η Εθνική αναζητά αυτοπεποίθηση για να περάσει στους "8" του μουντιάλ μπάσκετ

Η Εθνική αναζητά αυτοπεποίθηση για να περάσει στους "8" του μουντιάλ μπάσκετ

Νίκη με διαφορά 12 πόντων αναζητά σήμερα η Εθνική μπάσκετ (11:30, ΕΡΤ Sports) για να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, εφόσον βέβαια η Βραζιλία χάσει από τις ΗΠΑ στο τελευταίο ματς της ημέρας (15:30).

Η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα παίξει κανονικά ενώ με την Τσεχία δεν θα παίξει ο Μπλέικ Σιλμπ, που γύρισε το πόδι του στον αγώνα απέναντι στην Βραζιλία.

Στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, σε φιλικό στην Ξάνθη το 2015, η Εθνική επικράτησε 70-56 με 18 πόντους του Κώστα Κουφού και 11 του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αν η Εθνική προκριθεί θα συνεχίσει στη Σανγκάη, στον προημιτελικό με τον νικητή του Γαλλία-Αυστραλία, αλλιώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε στη Media Day ότι περιμένει αντίδραση από την ομάδα του, και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει «γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση η ομάδα».«Έχουμε αφήσει πίσω την απογοήτευση, δεν τα καταφέραμε με την Αμερική, έχουμε ήδη ξεκινήσει για τη Τσεχία. Ξέρουμε τί χρειάζεται, προσπάθεια. Είναι δύσκολες καταστάσεις, αλλά τις ζούμε καθημερινά στις ομάδες μας», είπε.