Μόνο η ΑΕΚ πέρασε από τις τρεις ελληνικές ομάδες στο Europa League - Free Sunday
Μόνο η ΑΕΚ πέρασε από τις τρεις ελληνικές ομάδες στο Europa League

Μόνο η ΑΕΚ πέρασε από τις τρεις ελληνικές ομάδες στο Europa League

H ΑΕΚ, είναι η μόνη από τις τρεις ελληνικές ομάδες του Europa League που συνεχίζει στα playoffs της διοργάνωσης καθώς στον τρίτο προκριματικό γύρο αποκλείστηκαν ο Ατρόμητος και ο Άρης.

Η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία 1-1 στην Αθήνα με την ρουμανική Κραϊοβα την οποία όμως είχε νικήσει στη Ρουμανία με 2-0 και τώρα θα αντιμετωπίσει την τουρκική Τραμπζονσπορ που κέρδισε 2-1 και απέκλεισε τη Σπάρτα Πράγας.

ΟΙ αγώνες θα γίνουν στις 22 Αυγούστου στις 21:00 στο ΟΑΚΑ και στις 20:30 της 29ης Αυγούστου στο «Senol Gunes Stadium» με την ομάδα που θα προκριθεί να συμμετέσχει στους ομίλους του Europa League.

Ο Άρης κατάφερε στην κανονική διάρκεια να ισοφαρίσει την ήττα με 3-0 στον πρώτο αγώνα με τη Μόλντε στη Νορβηγία, αλλά Νορβηγοί στην παράταση πέτυχαν ένα γκολ και πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο των προκριματικών του Europa League.

Ο Ατρόμητος είχε αποκλειστεί από την πολωνική Λέγκια.

Στα playoffs του Europa League συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ,ο οποίος για να προκριθεί πρέπει να κερδίσει την Σλοβαν Μπρατισλάβα.

Με μία ομάδα συνεχίζει και η Κύπρος στη δοργάνωση καθώς προκρίθηκε ο Απολλών Λεμεσού και αποκλείστηκε η ΑΕΚ Λάρνακα.

Στην κατ;aταξη της UEFA,  η Κύπρος βρίσκεται στη 15η θεση, την οποία διεκδικεί και η Ελλάδα που είναι 16η, καθώς εξασφαλίζει εκπροσώπηση της χώρας με 5 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.