Η ήττα από την Ατλέτικο στο super cup τέλειωσε τον Βαλβέρδε από την Μπαρτσελόνα - Free Sunday
Η ήττα από την Ατλέτικο στο super cup τέλειωσε τον Βαλβέρδε από την Μπαρτσελόνα

Η ήττα από την Ατλέτικο στο super cup τέλειωσε τον Βαλβέρδε από την Μπαρτσελόνα

Ένας 61χρονος, ο οποίος προπονεί ομάδα της Primera Liga μόλις 4 χρόνια αλλά με θεαματικά αποτελέσματα, είναι ο διάδοχος του Ερνέστο Βαλβέρδε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Ο Σετιέν υπέγραψε συμβόλαιο 2.5 ετών μετά την απομάκρυνση του Βαλβέρδε ως αποτέλεσμα της ήττας αποκλεισμού από την Ατλέτικο στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας.Η απόλυση έγινε παρά το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε κατέκτησε το πρωτάθλημα στις δύο χρονιές του εκεί ενώ πήρε ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ και η ομάδα ήταν 1η στο πρωτάθλημα και σε έναν δύσκολο όμιλο στο Champions League.

Ο βάσκος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος που απολύθηκε από τον σύλλογο από το 2003 και τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Η διοίκηση της καταλανικής ομάδας, αφού πρώτα τον κάλεσε και συνομίλησε μαζί του, στη συνέχεια συνεδρίασε για αρκετές ώρες το απόγευμα της Δευτέρας και επιβεβαίωσε την απόφασή της να μην συνεχίσει μαζί του. Η Μπαρτσελόνα ήταν ο ένατος και σημαντικότερος σταθμός της καριέρας του η οποία ξεκίνησε το 2002 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.


Πριν από τον Σετιέν είχαν αρνηθεί να αναλάβουν την ομάδα, ο Τσάβι και ο Κούμαν, ενώ δεν επετεύχθη συμφωνία με τον Ποτσετίνο.