Πολύ σκληρός για τη Βόλφσμπουργκ ο Ρονάλντο - Free Sunday
Πολύ σκληρός για τη Βόλφσμπουργκ ο Ρονάλντο

Πολύ σκληρός για τη Βόλφσμπουργκ ο Ρονάλντο

Όταν έρχονται τα δύσκολα, προχωράνε οι σκληροί, λένε οι Αμερικάνοι, και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδείχτηκε πολύ σκληρός για τα δόντια... των λύκων, με την Βόλφσμπουργκ να μην μπορεί να υπερασπιστεί στη Μαδρίτη τη νίκη της με 2-0 στη Γερμανία. 

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει λοιπόν και τα τρία γκολ της αναμέτρησης του «Σ. Μπερναμπέου» η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τη μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. Απολύτως δίκαια βάσει της εικόνας της στον δεύτερο προημιτελικό, όπως επίσης και για το πείσμα και τη θέληση που έδειξε ο σούπερ σταρ της, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. 

Κάπως έτσι ο Ρονάλντο έφτασε τα 16 γκολ σε 10 παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση, αφήνοντας την Βόλφσμπουργκ να… χαρεί για ένα τέταρτο, στο οποίο έδειξε αποφασισμένη για όλα, πριν αναλάβει δράση. 

Στο 16’, λοιπόν, ο Αρμπελόα έκανε την κούρσα από δεξιά, η πρώτη του προσπάθεια για πάσα ανακόπηκε αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Ισπανό, που με τη δεύτερη έφερε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Νάλντο… κόλλησε και ο Ρονάλντο την «τσίμπησε» και την έστειλε στα δίχτυα. Πριν προλάβει να επανέλθει η ισορροπία στο ματς, η Ρεάλ κέρδισε κόρνερ, ο Κρόος το εκτέλεσε και ο Ρονάλντο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι για να σκοράρει με διαγώνια κεφαλιά, ισοφαρίζοντας μέσα σε δύο λεπτά το σκορ της ήττας της Ρεάλ στο πρώτο παιχνίδι. 

Η Ρεάλ, που βοηθήθηκε και από τον τραυματισμό του Ντράξλερ στο 32’, είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν ρίσκαρε, περιμένοντας τη στιγμή της για να πετύχει το τρίτο γκολ, που θα σήμαινε και την πρόκριση. Μια στιγμή που άργησε να έρθει, παρ’ ότι η Ρεάλ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ανέβασε την απόδοσή της και πίεζε ολοένα και περισσότερο την Βόλφσμπουργκ, για την οποία είχε πολύ καλή απόδοση ο Βιεϊρίνια.

Ευκαιρίες χάθηκαν, ο τραυματισμός του Ενρίκε κόστισε πολύ στους Γερμανούς και τελικά η στιγμή έφτασε. Στο 77’ η Ρεάλ κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ρονάλντο ακολούθησε με ευλάβεια όλο το χαρακτηριστικό τελετουργικό του και η εκτέλεσή του κατέληξε στα δίχτυα, περνώντας την μπάλα ακριβώς στο σημείο που το τείχος άνοιξε ελάχιστα, μεταξύ Νάλντο και Γκιλαβογκί.  

Στο διάστημα που απέμενε η Ρεάλ ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, καθώς μπορούσε να εκμεταλλευτεί πλέον τους χώρους που άφηνε η Βόλφσμπουργκ, ωστόσο ο Μπενάλιο αρνήθηκε στους Μπενζεμά και Χεσέ το τέταρτο γκολ της ομάδας τους. 

Με το χατ τρικ που πέτυχε ο Ρονάλντο ισοφάρισε το ρεκόρ του Μέσι με πέντε στη διοργάνωση, ενώ έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει πάνω από 15 γκολ σε δύο σεζόν της διοργάνωσης, με την προηγούμενη να είναι το 2013-14, όταν σταμάτησε στα 17, ένα περισσότερο απ’ ό,τι έχει μέχρι στιγμής φέτος. 

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Πέπε, Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (84’ Χεσέ), Μπέιλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (91’ Βαράν) 

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκεζ, Λουίς Γκουστάβο, Γκιλαβογκί (80’ Ντοστ), Ενρίκε (72’ Καλιγκιούρι), Άρνολντ, Ντράξλερ, Σίρλε