Ισοπαλία με... μεγάλο χαμένο στη Λεωφόρο - Free Sunday
Ισοπαλία με... μεγάλο χαμένο στη Λεωφόρο

Ισοπαλία με... μεγάλο χαμένο στη Λεωφόρο

Έτσι, το αρνητικό σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, καθώς για 10 αγώνα φέτος δεν μπόρεσε να νικήσει ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα. Και το πρόβλημα για τους «πράσινους» είναι πως στα πλέι οφ… όλοι έχουν τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.

Πλέον, ΠΑΟΚ και  Παναθηναϊκός μοιράζονται την κορυφή των πλέι οφ με τέσσερις βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έχει δύο και ο Πανιώνιος έναν, με τους δύο τελευταίους να έχουν και έναν αγώνα λιγότερο. 

Ξεκίνησε καλά, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και πίεσε τον ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ όμως νικήθηκε από τον Γλύκο στο τετ-α-τετ στο 8’ και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε. Στο 20’ διαφοροποιήθηκε ο συσχετισμός δυνάμεων του παιχνιδιού, όταν ο Τζιόλης έκανε ένα ασυνήθιστα βάναυσο για τα δεδομένα του τάκλιν και χτύπησε με τις τάπες του παπουτσιού του το καλάμι του Ζέκα για να αποβληθεί δικαίως με απευθείας κόκκινη κάρτα. 
Παρ’ όλ’ αυτά η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε πολύ, καθώς ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, η οποία συνδυάστηκε με την έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Όπως επίσης συνδυάστηκε με μια πολύ καλή απόδοση των αμυντικών του ΠΑΟΚ, με κορυφαίο τον Τζαβέλλα, καθώς και του εξαιρετικού Χαρίση, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. 

Δύο γρήγορα γκολ και τέλος

Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν μετά από μία ακόμη συνεργασία του με τον Λέτο ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ από πλάγια θέση, στο 46’. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Γκάρι Ροντρίγκεζ έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, γύρισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή στον Χαρίση, ο οποίος έπιασε ένα πανέμορφο διαγώνιο σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα με τη μεσολάβηση του δοκαριού του Στιλ.

Το πόσο εύθραυστος ψυχολογικά είναι ο φετινός Παναθηναϊκός αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά και οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ με εύκολες για τους αντίπαλους αμυντικούς σέντρες. Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν μια προσωπική ενέργεια και ένα ωραίο σουτ του Μπεργκ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και τίποτα άλλο, παρά τις κινήσεις του Στραματσόνι από τον πάγκο και τις αλλαγές σχηματισμών. 

Αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος κερδισμένος των πρώτων δύο αγωνιστικών των πλέι οφ και θέτει τη σοβαρότερη μέχρι στιγμής υποψηφιότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διαδικασία. Ο Ίβιτς βέβαια θα πρέπει να βγάζει συνεχώς λαγούς από το καπέλο, καθώς μετά την κόκκινη του Κάτσε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική ακολούθησε η αποβολή του Τζιόλη και παράλληλα οι Ζάιρο και Ροντρίγκεζ αποχώρησαν τραυματίες. 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Νάνο, Κουτρουμπής (Καλτσάς 78'), Ζέκα, Αμπέντ (Μπουμάλ 60'), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ (Ζάιρο 59'/Σκόνδρας 68'), Ροντρίγκες (Μυστακίδης 78'), Αθανασιάδης.