Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν - Free Sunday
Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν

Στο πρώτο 20λεπτο το παιχνίδι έδειχνε να οδηγείται εκεί που ήθελε ο Τιμούρ Κετσπάγια, καθώς η Σεντ Ετιέν είχε την κατοχή της μπάλας και η ΑΕΚ, χωρίς να απειλείται, είχε ήδη δύο καλές στιγμές. 

Ωστόσο τα πάντα άλλαξαν στο 22', όταν οι Γάλλοι προηγήθηκαν, με τον Αμουμά να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από καραμπόλα, να βγάζει τη σέντρα και ο Μπέριτς να ανοίγει το σκορ από κοντά. Όλο το πλάνο του Κετσπάγια αίφνης ανατράπηκε και όπως αποδείχτηκε η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη να αντιδράσει δυναμικά σε αυτό το ενδεχόμενο, αδυνατώντας να... αλλάξει τσιπάκι και να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. 

Με την ώθηση των περισσότερων των 30.000 οπαδών της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έδειξε μεν μια άμεση αντίδραση, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε, με κορυφαίες στιγμές το σουτ του Βάργκας που απέκρουσε οριακά ο Ρουφιέ και την κεφαλιά-μόλις άουτ του Μπαρμπόσα. Και από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν ισοφάρισε άμεσα σταδιακά η επιθετικότητά της άρχισε να ξεθυμαίνει, καταλήγοντας να προσπαθεί να σκοράρει σχεδόν αποκλειστικά από σέντρες στο δεύτερο ημίχρονο, προφανώς χωρίς ευτυχή κατάληξη. 


ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (67' Αλμέιδα), Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Βάργκας (53' Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Μπακασέτας.

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πογκμπά, Περέν, Σέλνες, Λεμουάν (79' Μονέ-Πακέ), Νταμπό (29' Νταμπό), Τανάν, Αμουμά (84' Ρου), Μπέριτς.