Πρεμιέρα με «τεσσάρα» για ΑΕΚ - Free Sunday
Πρεμιέρα με «τεσσάρα» για ΑΕΚ

Πρεμιέρα με «τεσσάρα» για ΑΕΚ

Δεδομένου του στυλ παιχνιδιού στο οποίο αρέσκεται ο Τιμούρ Κετσπάγια αλλά και του ρόστερ της ΑΕΚ, είναι δεδομένο πως σε μεγάλο βαθμό η πορεία της στη σεζόν που μόλις ξεκίνησε θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση. Γι’ αυτό αποκτήθηκε ο Αλμέιδα, ώστε να προσφέρει το εύκολο γκολ, γι’ αυτό αποκτήθηκε ο Πατίτο Ροντρίγκεζ, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. 

Υπό αυτό το πρίσμα το ντεμπούτο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν ιδανικό, καθώς ο μεν Αλμέιδα ξεκίνησε σκοράροντας δύο φορές, όσες και οι ασίστ που έδωσε ο Πατίτο. Κι όλα αυτά συνέβησαν στο ξέφρενο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με την Ξάνθη. 

Εκμεταλλευόμενη το ασταθές αμυντικά ξεκίνημα της Ξάνθης και την πλήρη κυριαρχία της στο κέντρο, η ΑΕΚ πίεσε και έδωσε γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση, με τους Μάνταλο και Πατίτο να δίνουν τον ρυθμό. Ο Αργεντίνος στο 7’ κινήθηκε στα αριστερά και σέντραρε, με τον Αλμέιδα να μην έχει κανένα πρόβλημα να σκοράρει από κοντά με προβολή, απέναντι μόνο στον Ζίφκοβιτς. 

Η άμυνα της Ξάνθης δεν έμαθε από το πάθημα και τρία λεπτά αργότερα ο Πατίτο κινήθηκε και πάλι από αριστερά και σέντραρε, με τον Μάνταλο να κάνει το 2-0 με ωραία κεφαλιά από το κέντρο της μεγάλης περιοχής. Τα γκολ συνέχισαν να… πέφτουν βροχή και στο 12’ η Ξάνθη μείωσε καθώς έπιασε πάνω στον ενθουσιασμό την ΑΕΚ και ο Γιουνές εκμεταλλεύτηκε την λάθος εκτίμηση του Γκάλο για να νικήσει από κοντά τον Ανέστη. 

Τρία λεπτά αργότερα ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και το ματς, καθώς ο Αλμέιδα έκλεψε την μπάλα και με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ζίφκοβιτς, πνίγοντας εν τη γενέσει της την προσπάθεια αντίδρασης της Ξάνθης. 
Στη συνέχεια η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε: πάγωσε τον ρυθμό, άφησε την μπάλα στην Ξάνθη και περίμενε την ευκαιρία της στις αντεπιθέσεις. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να διακριθεί και κάποιος άλλος πλην των επιθετικογενών παικτών της, με τον Τσιγκρίνσκι να δείχνει τη μεγάλη ποιότητά του, καθώς δεν έχασε ούτε μία μονομαχία ενώ παράλληλα ξεκινούσε σωστά την ανάπτυξη της ομάδας του από πίσω. 

Στο 33’ ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε αφύλακτος με την μπάλα απέναντι από τον Ζίφκοβιτς στα δεξιά της μικρής περιοχής, ωστόσο αντί να τελειώσει τη φάση επέλεξε να πασάρει, με την μπάλα να περνάει άουτ. 

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την Ξάνθη να γυρνάει ανούσια την μπάλα και την ΑΕΚ να έχει τις ευκαιρίες της στις αντεπιθέσεις, ενώ τελικά βρήκε και το τέταρτο γκολ, όταν πλέον ο Κετσπάγια είχε αλλάξει σχηματισμό και πρόσωπα, στο 76’, με τον Βάργκας να βρίσκεται σε θέση να σκοράρει αλλά να κάνει «τσαφ», το οποίο εξελίχτηκε σε ασίστ στον Ντίντακ, που έκανε το 4-1. 

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας (65’ Σιμόες), Πατίτο (74’ Βάργκας), Αλμέιδα (61’ Αραβίδης).
ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60’ Νιέτο), Λάζιτς (72’ Ράνος), Σολτάνι, Γιουνές.