Εκρηκτικό ξεκίνημα για ΠΑΟΚ - Free Sunday
Εκρηκτικό ξεκίνημα για ΠΑΟΚ

Εκρηκτικό ξεκίνημα για ΠΑΟΚ

Το σίγουρο πάντως είναι πως, μετά τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, και ο ΠΑΟΚ δήλωσε δυναμικό «παρών» στην πρεμιέρα της Super League. Η ομάδα του Ίβιτς είχε προηγηθεί πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο του παιχνιδιού, όταν ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να εκμεταλλευτεί την λάθος εκτίμηση και απομάκρυνση του Μύγα στη σέντρα του Τζάλμα, με την μπάλα να του στρώνεται και να πλασάρει εύστοχα τον Κυριακίδη. 

Η συνέχεια ήταν ανάλογη του ξεκινήματος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πίεσε και επιτέθηκε από παντού στον Παναιτωλικό δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες, μέχρι να φτάσουμε στο 27’ και να γίνει το 2-0 μετά από εκπληκτική συνεργασία του Ροντρίγκεζ με τον Αθανασιάδη: ο πρώτος τροφοδότησε τον δεύτερο, ο οποίος τον ξαναβρήκε με υπέροχο τακουνάκι και ο Ροντρίγκεζ έκανε με πλασέ το 2-0. 

Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ δεν έπεσε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε άλλες τρεις καλές ευκαιρίες, με τον Αθανασιάδη να έχει κεφαλιά στο δοκάρι στις καθυστερήσεις. Ανάλογα καλός ήταν ο ΠΑΟΚ και στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου, όπως επίσης και συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, με τον Μπίσεσβαρ να έχει άλλες δύο ευκαιρίες να σκοράρει. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ άρχισε να κατεβάζει ταχύτητα, αλλά συνέχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην κάκιστη άμυνα του Παναιτωλικού και έχασε μια απίστευτη ευκαιρία με τον Περέιρα, ο οποίος αστόχησε προ κενής εστίας στο 76’, ενώ τρία λεπτά αργότερα στο φάουλ που εκτέλεσε η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 91’ ο Παναιτωλικός μείωσε με πλασέ του Ουαρντά μετά από λάθος του Βαρέλα καταφέρνοντας να αγχώσει την Τούμπα, ωστόσο θα ήταν εκτός ποδοσφαιρικής λογικής να πάρει ο Παναιτωλικός οτιδήποτε περισσότερο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. 

Η Ολυμπιονίκης και οπαδός του ΠΑΟΚ Άννα Κορακάκη τιμήθηκε από τις δύο ομάδες και ευχήθηκε στην ομάδα της να κατακτήσει τον τίτλο.


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (Πέλκας 83'), Μπίσεσβαρ (Σάχοφ 67'), Τζάλμα, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (Περέιρα 67').
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Μύγας (Μουνιός 78), Μάκος, Πάουλο, Ουάρντα, Φερέιρα (Λεντέσμα 46'), Τομανέ και Μαρκόφσκι (Κλέσιο 60').