Εκνευρίστηκε και έμεινε στο μηδέν ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη - Free Sunday
Εκνευρίστηκε και έμεινε στο μηδέν ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη

Εκνευρίστηκε και έμεινε στο μηδέν ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια και οι παίκτες του, περίμεναν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες κόντρα στην Ξάνθη, ωστόσο φάνηκε από το ξεκίνημα ότι το ματς θα ήταν δύσκολο καθώς η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και πολύ διαβασμένη. 

Στα αβαντάζ της και το γεγονός ότι ο διαιτητής Βάτσιος επέτρεψε το σκληρό, στα όρια του αντιαθλητικού παιχνίδι, στοιχείο το οποίο, πέρα από το γεγονός ότι διευκόλυνε το έργο της Ξάνθης επέτεινε και τον εκνευρισμό των γηπεδούχων. Εκνευρισμός που ήταν ευδιάκριτος μετά το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, σε εξέδρα και αγωνιστικό χώρο και ο οποίος έφερε και επιπλέον πίεση στον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις μία μεγάλη ευκαιρία, το τετ-α-τετ του Κουλούρη στο 9’ από την μπαλιά του Τσίμιροτ, με τον κορυφαίο της αναμέτρησης Ζίφκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα. 

Ένα άλλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν η ανάπτυξη, καθώς ο Μπίσεσβαρ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και το παιχνίδι από τον άξονα ήταν προβληματικό, ενώ το ίδιο συνέβη με την δεξιά πτέρυγα, στην οποία ο Μάτος έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό  του. Προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση ο Ίβιτς άλλαξε στο ημίχρονο τον Μπίσεσβαρ με τον Πέλκα, ο οποίος στο 50’ πέρασε… τους πάντες και τα πάντα, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο επερχόμενος Τζάλμα πλάσαρε ακριβώς δίπλα από το δοκάρι, σε μια ευκαιρία που έδειχνε πως θα καταλήξει γκολ. 

Στο 61’ η Ξάνθη είχε τη μοναδική της μεγάλη φάση στην αναμέτρηση, όταν ο Καμαρά έκλεψε από τον Τσίμιροτ, έδωσε στον Λάζιτς και εκείνος στον Νιέτο, ο οποίος, επίσης από το ύψος του πέναλτι, σούταρε επίσης ξυστά από το δοκάρι και άουτ. Στο 69’ ο Λάζιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του αλλά και δέχτηκε δύο φάσεις στην αντεπίθεση, για να φτάσουμε στο 80’, όταν ο διαιτητής Βάτσιος αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε χέρι του Γουάλας στην περιοχή.

Στο 83’ ήταν η σειρά του Γκάρι Ροντρίγκεζ να αστοχήσει με τον ίδιο τρόπο και από το ίδιο σημείο που αστόχησε ο Τζάλμα στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει μία ακόμη απίστευτη ευκαιρία στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τιάμ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζίφκοβιτς και αντί να πασάρει στον επερχόμενο Ροντρίγκεζ που είχε κενή εστία μπροστά του προτίμησε να πλασάρει τον Ζίφκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε με το ένα χέρι, ο Ροντρίγκεζ έσπρωξε την μπάλα πέφτοντας αλλά ο Φλίσκας την απομάκρυνε λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (Τιάμ 79'), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (Πέλκας 46'), Τζάλμα, Ροντρίγκεζ, Κουλούρης (Αθανασιάδης 59').

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Γουάλας (Ορφανίδης 81'), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (Ράνος 90+3'), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (Βασιλακάκης 64').