Τεράστιο «διπλό» και ελπίδα πρόκρισης για ΠΑΟΚ - Free Sunday
Τεράστιο «διπλό» και ελπίδα πρόκρισης για ΠΑΟΚ

Τεράστιο «διπλό» και ελπίδα πρόκρισης για ΠΑΟΚ

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και πάλι από τον Άγιαξ, με 2-0 και... χωρίς πολλά πολλά, γνωρίζοντας και «μαθηματικά» τον αποκλεισμό, καθώς έχει πάρει μόλις έναν βαθμό μετά από 5 αγωνιστικές σε μία ακόμη απογοητευτική ευρωπαϊκή χρονιά. 

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχει 7 βαθμούς, όσους και η Καραμπάγκ και για να προκριθεί πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Καραμπάγκ (εφόσον υστερεί στην ισοβαθμία) την τελευταία αγωνιστική, στην οποία υποδέχεται την Σλόβαν Λίμπερετς. Την ίδια ώρα η Καραμπάγκ θα υποδέχεται την Φιορεντίνα, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά.

Μεγαλείο. Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στον ΠΑΟΚ σχεδόν κάθε φορά που αντιμετωπίζει μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Ο Δικέφαλος κατάφερε και πάλι να πετύχει σε μία mission impossible. Πήγε στη Φλωρεντία-θεωρητικά-μόνο για το διπλό και τα κατάφερε.

Πήρε μία απίστευτη όπως εξελίχθηκε το ματς νίκη, κόντρα σε μία εμφανώς ποιοτικότερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε το μέταλλό του στη Φλωρεντία, χτύπησε το ματς και παρότι πέρασε δύσκολες στιγμές αμυντικά (και είχε και την τύχη με το μέρος το) πέτυχε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο.

Από το 0-2 του 26’, ισοφαρίστηκε 2-2 στο 50’ και στο 93’  ο Ροντρίγκες με το πρώτο του γκολ μακριά από την Τούμπα στον 1,5 χρόνο που είναι στον ΠΑΟΚ, έδωσε στον ΠΑΟΚ μια τεράστια νίκη.

Εκτός τα πάει καλύτερα...

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με παρόμοιο σχηματισμό. Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς, που ήταν και αρχηγός για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η τριάδα στα χαφ απαρτιζόταν από Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοβ. Στα άκρα ήταν οι Ροντρίγκες (αριστερά) και Κάμπος (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Κουλούρης.

Η Φιορεντίνα άρχισε το ματς με αλλαγές στην ενδεκάδα της. Ο συνήθως αναπληρωματικός Λετσερίνι ήταν στην εστία, Γκονσάλο Ροντρίγκες και Αστόρι στο κέντρο της άμυνας με Τόμοβιτς δεξί μπακ και Μίλιτς αριστερό. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Μπαντέλι και Κριστόφορο με τον Βετσίνο πιο προωθημένο. Αριστερά στην επίθεση ήταν ο Μπερναρντέσκι, δεξιά ο Τέγιο και στην κορυφή ο Μπαμπακάρ.


ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Μίλιτς (51' Κιέζα), Μπάντελ, Βεσίνο, Τέγιο (83' Ίλιτσιτς), Μπερναρντέσκι, Κριστόφορο (66' Σάντσες), Μπαμπακάρ
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάχοβ (83' Μυστακίδης), Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (71' Πέλκας), Κουλούρης (61' Τιάμ), Ροντρίγκες
Γκολ: 33' Μπερναρντέσκι, 50' Μπαμπακάρ / 5' Σάχοβ, 26' Κάμπος, 90+3' Ροντρίγκες