Το νέο Volvo XC60 ξεκινά από 53.490 ευρώ - Free Sunday
Το νέο Volvo XC60 ξεκινά από 53.490 ευρώ

Το νέο Volvo XC60 ξεκινά από 53.490 ευρώ

Το νέο Volvo XC60, το πλέον αναμενόμενο μοντέλο της χρονιάς, βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, ενώ η Volvo Car Hellas ανακοίνωσε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο της μοντέλο, το οποίο στο λανσάρισμά του διατίθεται αποκλειστικά σε τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις.

Οι τιμές ξεκινούν από 53.490 ευρώ, τόσο για την πετρελαιοκίνητη D4 έκδοση των 190 ίππων όσο και για τη βενζινοκίνητη T5 έκδοση των 254 ίππων. Η diesel D5 των 254 ίππων ξεκινά από 56.030 ευρώ, ενώ η T6 (βενζίνης) των 320 ίππων κοστολογείται στα 55.975 ευρώ.

Η κορυφαία plug-in υβριδική Τ8 των 407 ίππων κοστίζει από 62.780 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις εξοπλισμού, η Volvo ακολουθεί την ίδια, πολύ επιτυχημένη στρατηγική που παρουσίασε στη σειρά 90. Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, το XC60 διατίθεται στην ήδη πολύ πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Momentum, που υπερκαλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του υποψήφιου αγοραστή. Αν όμως επιθυμεί να έχει το αυτοκίνητό του μια πιο σπορ αίσθηση και στιλ, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ιδανική επιλογή αποτελεί η έκδοση R-Design. Αν, πάλι, προτεραιότητα είναι η απόλαυση μιας ακόμα πληρέστερης αίσθησης πολυτέλειας, τότε η ιδανική έκδοση είναι η Inscription. Φυσικά, υπάρχει διαθέσιμος και επιπλέον προαιρετικός εξοπλισμός, για να αποκτήσει το XC60 μια ακόμα πιο έντονη προσωπική σφραγίδα του κατόχου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκουν και οι δύο από τις τρεις νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας που παρουσιάζει η Volvo στο νέο XC60 –το πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety και το Oncoming Lane Mitigation (σύστημα αποφυγής οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα), ενώ το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) είναι προαιρετικό–, καθιστώντας το ίσως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ. Κοινό τους χαρακτηριστικό, η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.