Ο ΣΥΡΙΖΑ που «δεν υπάρχει», πανηγυρίζει στις Σκουριές - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ που «δεν υπάρχει», πανηγυρίζει στις Σκουριές

Ο ΣΥΡΙΖΑ που «δεν υπάρχει», πανηγυρίζει στις Σκουριές

Ο πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει μία παράδοση στη συνέντευξη Tύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης: Αυτά που λέει διαψεύδονται από μία πραγματικότητα, η οποία απέναντι στη ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί ανελέητη.

Το 2014 εξήγγειλε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτέλεσε την προεκλογική μανιέρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έκτοτε μπήκε στα αζήτητα, περίπου ως υπερφίαλη βούληση.

Το 2015 δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου λόγω εκλογών, το 2016 διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κηρυχτεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τα κανάλια. 

Το 2017 είπε ότι «η Ν.Δ. συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση σε ένα κόμμα που δεν υπάρχει σήμερα και σε μια άποψη που δεν υπάρχει».

Λίγες ώρες αργότερα, η ανακοίνωση της ELDORADO GOLD ότι αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα στις 22 Σεπτεμβρίου, διότι δεν εκδίδονται οι άδειες που είναι απαραίτητες για την επένδυση, τον διέψευσε παταγωδώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε, αυτός που είχε σημαία τη διακοπή της επένδυσης στις Σκουριές, είναι εδώ και πανηγυρίζει. Άλλος ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα προστατευθεί το περιβάλλον, άλλος γιατί η εταιρεία είχε πάρει σχεδόν τζάμπα τη δουλειά, άλλος γιατί αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις της εταιρείας, άλλος διότι ξεσκεπάστηκε ο Μητσοτάκης και άλλα παρόμοια.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά αμήχανος ΣΥΡΙΖΑ. Με επτά – οκτώ ερμηνείες, η πιο επίσημη από τις οποίες ήταν αυτή του κ.Τζανακόπουλου, ο οποίος είπε ότι «τίποτα δεν μπορεί να αντιστρέψει το επενδυτικό κλίμα, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα». Πρακτικά, δηλαδή, η εταιρεία φεύγει για να πλήξει το αφήγημα της κυβερνητικής επιτυχίας στην οικονομία.

Άρα λογικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα πάει στους μετόχους και θα τους πει ότι φεύγουν από την Ελλάδα και χάνουν περίπου 2 δισ, αλλά η ΝΔ θα βγάλει δύο έδρες στη Χαλκιδική και μάλλον θα πάρει το bonus των εδρών και θα κάνει κυβέρνηση.

Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος που ανακοίνωσε η ELDORADO GOLD την απόφασή της να φύγει από την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ενίσχυσε την έκπληξη που προκάλεσε το γεγονός αυτό καθ' εαυτό.

Προφανώς, όμως, για την εταιρεία δεν αποτέλεσε έκπληξη η επενδυτική στροφή του πρωθυπουργού, αλλά η μη συμπερίληψή της σε αυτήν.

Διότι, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το θέμα της επένδυσης στην Χαλκιδική ετέθη πολύ πρόσφατα στον πρωθυπουργό από ηγέτη μεγάλης ξένης χώρας, σημαντικά κεφάλαια της οποίας έχουν επενδυθεί στην εταιρεία.

Προφανώς δεν ξέρουμε τι απάντηση έλαβε ο ηγέτης. Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις δύο ηγετών, δεν υπάρχουν ούτε πρακτικογράφοι, ούτε μεταφραστές...