Νομίζει ο Καμμένος ότι ο Τσίπρας τον καλύπτει; - Free Sunday
Νομίζει ο Καμμένος ότι ο Τσίπρας τον καλύπτει;

Νομίζει ο Καμμένος ότι ο Τσίπρας τον καλύπτει;

Ξαφνικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, όχι μόνο να είναι παρών στη συζήτηση στη Βουλή για την ερώτηση των έξι βουλευτών της ΝΔ, που αφορά τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και να τοποθετηθεί, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για συκοφαντία.

Βέβαια, ο κ.Τσίπρας δεν καταλόγισε συκοφαντία στον κ. Μητσοτάκη για όσα λέγονται για τον κ. Καμμένο, αλλά για όσα ελέχθησαν για την απουσία του. Αυτά που λέγονται για τον κ. Καμμένο τα χαρακτήρισε απλώς ανυπόστατα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είπε τα συνήθη, χρησιμοποιώντας 2 φορές τη λέξη “γραφικός” και παράγωγά της, που προφανώς στο Αιγάλεω, όπου έζησε επί διετία, πρέπει να θεωρείται επαρκώς απαξιωτικός γι' αυτόν για τον οποίο χρησιμοποιείται. Αλλά περί Καμμένου δεν έκανε καμία αναφορά.

Καλώς ή κακώς, όμως, τα “ανυπόστατα” αποδεικνύονται μόνο με επίσημα έγγραφα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με δελτίο Τύπου – διάταγμα απαγόρευσε τη χρήση των εγγράφων, επισείοντας δεκαετείς καθείρξεις για κατασκοπεία. Αλλά περί Καμμένου καμία αναφορά.

Οι αντιδράσεις δείχνουν ότι όλα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν από το πρωί για τις αποστάσεις του Μαξίμου από τον κ. Καμμένο ήταν βάσιμα και γι' αυτό προφανώς ο κ. Καμμένος απαίτησε κάλυψη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο Μαξίμου για μία ακόμη φορά να σέρνονται εκόντες – άκοντες στην υπεράσπισή του. Αλλά προς το παρόν δεν τον εμπιστεύονται και δεν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να δημιουργήσουν τοπίο, για να μεταφέρουν τη συζήτηση αλλού και να παίξουν μόνοι.

Αυτό, όμως, δεν είναι κάλυψη του κ. Καμμένου, ο οποίος λογικά πρέπει να το έχει καταλάβει. Το “με τον Αλέξη θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος”, που είχε πει το καλοκαίρι, έχει διολισθήσει από διαβεβαίωση αγάπης σε προειδοποίηση και απειλεί να γίνει εφιάλτης. Και για τους δύο.