Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ιβάν! - Free Sunday
Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ιβάν!

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ιβάν!

Ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε χθες ευθέως τον διευθυντή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Αλέξη Παπαχελά ότι δεν έκανε τις “σωστές” ερωτήσεις στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δηλαδή, αν είχε κάνει τις σωστές ερωτήσεις, η επίσκεψη θα πήγαινε μία χαρά. Για τη χώρα, λέει ο κ.Κοτζιάς, υπονοώντας για την κυβέρνηση.

Πρακτικώς δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να παίρνουν την άδεια της πολιτικής εξουσίας για το πώς ακριβώς θα διαχειρίζονται τα θέματα και τι θα ρωτάνε στις συνεντεύξεις, για να μην προκαλούν εμπόδια στο κυβερνητικό έργο.

Να δουλεύουν, όπως περιέγραψε ο κ.Ιβάν Σαββίδης τον τρόπο που θα δουλεύει το “Ε”, το οποίο αγόρασε.

«Είναι απίστευτο στην Ελλάδα να μην αφήνουμε την κυβέρνηση, την οποιαδήποτε κυβέρνηση, να κάνει τη δουλειά της, αλλά να στεκόμαστε διαρκώς απέναντι σε αποφάσεις και να δημιουργούμε εμπόδια», είπε ο κ.Σαββίδης.

Είναι κατανοητό ότι η κυβέρνηση ενοχλείται,επιειδή στο πολιτικό παιχνίδι υπάρχουν παίκτες που δεν ελέγχει. Ευτυχώς η δημοκρατία έχει πολλές λειτουργίες που δεν ελέγχονται από την πολιτική εξουσία.

Κι ο πρωθυπουργός ενοχλείται από τα δικαστήρια, αλλά αυτά εξακολουθούν να βγάζουν αποφάσεις.

Μπορεί την κυβέρνηση να τη γοητεύει η υποταγή της κοινωνίας στην πολιτική εξουσία, αλλά αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει. Διότι αν το καταφέρει, δεν είναι πλέον δημοκρατία.

Ας ενοχλούνται λοιπόν, όσο θέλουν από αυτούς που δεν ελέγχουν! Κι ας συζητάνε τον πόνο τους με τον κ.Σαββίδη, ο οποίος επίσης ενοχλείται με όσους στέκονται απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ειδικά με όσους δημιουργούν εμπόδια σε αποφάσεις που διαγράφουν πρόστιμα.