Θέλουν σκιές και παραγραφή, όχι κάθαρση! - Free Sunday
Θέλουν σκιές και παραγραφή, όχι κάθαρση!

Θέλουν σκιές και παραγραφή, όχι κάθαρση!

Πήγε ο φάκελος NOVARTIS στη Βουλή. Κι άνοιξε κιόλας και απέκτησαν πρόσβαση οι βουλευτές, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται σε αυτόν.

Άσχετα με το περιεχόμενο του φακέλου, το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο ενδιαφέρεται η κυβέρνηση να καθαρίσει το σκάνδαλο της διαφθοράς στον χώρο της υγείας.

Όταν στον φάκελο περιλαμβάνονται ευθύνες που έχουν παραγραφεί, η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την κάθαρση, αλλά για την ομηρία των πολιτικών της αντιπάλων κι αν η υπόθεση στην οποία εμπλέκονται δεν εκδικαστεί ποτέ λόγω παραγραφής, δεν θα αποδειχτεί ποτέ η αθωότητά τους, αλλά στο μεταξύ θα έχουν δικαστεί στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα social media.

Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να υπάρχουν πάντα σκιές πάνω από τους πολιτικούς της αντιπάλους και έχει ως στόχο να διατηρούνται.

Αυτήν την ερμηνεία ενισχύει και μία ακόμη απορία, που έχουν γεννήσει οι χειρισμοί των ανακριτικών αρχών.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, που αποκαλύπτουν τις “βαλίτσες” στους πολιτικούς, κατέθεσαν τις τελευταίες 45 ημέρες.

Γιατί δεν διαβιβάστηκε αμελλητί, όπως ορίζει ο νόμος, η δικογραφία στη Βουλή, μόλις έγινε η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολιτικούς και συνεχίστηκε η ανακριτική διαδικασία με τους άλλους δύο;

Η πολιτική ανηθικότητα απειλεί τη δημοκρατία. Αλλά για την κυβέρνηση, το βασικό είναι ότι απειλείται η εξουσία της.